A polikarbonátról

A polikarbonát használata nem régóta elterjedt, de annál gyorsabban meghonosodott, mivel egy könnyű, jó fényáteresztő képességű, mégis nagyon stabil tetőszerkezetről van szó. Nemcsak tartósabb, mint az üveg, de a pénztárcát is kíméli. Rendkívül hőálló: -40°C és 130°C között használható.

A polikarbonát üreges (cellás, többfalú) és tömör változatban kapható.

 

Polikarbonát üreggel

Az üreges polikarbonát fő alkalmazási területe az építőipar. Elsősorban előtetők, teraszok, télikertek, kocsibeállók és úszómedencék fedésére használják a lakossági szektorban. A közszférában vagy az iparban még sokrétűbbek az alkalmazási területek: Buszvárók, kerékpártárolók, válaszfalak, tetőablakok, kopolitüvegek helyettesítése, mezőgazdasági és ipari épületek oldalfalai vagy teteje, stadionok tetőszerkezete, autómosók oldalfalai, „üvegházak”.

 

A polikarbonát nagy előnye, hogy nagyon költséghatékonyan használható olyan nagy épületek tetőfedésére, ahol korábban csak az üveg volt opció. A polikarbonát tetők ezért nagyon költséghatékony választásnak bizonyulnak mind ipari, mind lakóépületek esetében.

 

Az üreges polikarbonátok színezett és átlátszó változatban, különböző vastagságokban és panelrendszerekben kaphatók. 1 és 2 oldalon UV-védelemmel kaphatók.

 

Hőátbocsátási tényező: 1,0 W/m2 K 40 mm vastag lemezek esetén.

 

Tömör polikarbonát

A tömör polikarbonát szintén nagyon jól helyettesíti az üveget: könnyebb, sokkal jobb ütésállóságú (gyakorlatilag törhetetlen), hajlítható és hőformázható. Az iparban gyakran használják gyártósorok melletti védőburkolatként, robotok körüli cellákhoz és kilátóablakokhoz. A közterületen elsősorban teraszokhoz, előtetőkhöz, erkélykorlátokhoz és egyéb üvegezési alkalmazásokhoz használják.

 

A tömör polikarbonát elsősorban víztiszta változatban kapható, de kapható színezett változatban, valamint karcálló és ESD-védett kivitelben is.

 

A P&T Plasztik termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!