A Sandtoft tetőn elhelyezett napelemes rendszer megkapja a környezetvédelmi terméknyilatkozatot

A Wienerberger örömmel jelenti be, hogy a zökkenőmentes tetőbeépített napelemes rendszeréről mostantól letölthető környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) dokumentáció áll rendelkezésre.

 

Mi az az EPD?

A környezetvédelmi terméknyilatkozat (EPD) egy olyan dokumentum, amely átlátható módon közzéteszi bármely termék vagy anyag környezeti teljesítményét vagy hatását annak teljes élettartama alatt. Az EPD nem címke vagy környezetvédelmi állítás, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy az EPD-vel rendelkező termék környezetvédelmi szempontból jobb, mint az alternatívák. Az EPD nem mond semmit közvetlenül a termék fenntarthatóságáról.

 

Miért fontos az EPD?

A környezetvédelmi terméknyilatkozat lehetővé teszi a döntéshozók számára, hogy megértsék egy termék átfogó környezeti hatásait, beleértve a globális felmelegedési potenciált, amely az éghajlatváltozáshoz való hozzájárulást jelzi.

 

Mit jelent a GWP?

Az ügyfeleket gyakran érdekli a globális felmelegedési potenciál (GWP) mutatója az EPD-ben, és különösen az A1-A3 modulok eredménye, amely a termék gyártásának szén-dioxid-kibocsátási hatását mutatja a gyárkapuig. A GWP mutató hét üvegházhatású gáz kumulatív felmelegítő hatását, azaz a termék szén-dioxid-kibocsátását írja le.

 

Az EPD megléte azt jelenti, hogy a termék fenntartható?

Nem, nem jelenti azt. Az EPD funkciója az, hogy információt nyújtson a termék környezeti hatásáról; nem mondja ki, hogy a termék „zöld” termék-e vagy sem. Az EPD viszont megadhatja a szükséges információkat, amelyeket a „zöld” címkék felhasználhatnak a tanúsítványok kiadásához.

 

Milyen előnyökkel jár a Sandtoft tetőn elhelyezett napelemes rendszer?

A hagyományos, tetőn elhelyezett napelemekkel ellentétben, amelyek csúnyán nézhetnek ki és nem illenek a helyükre, egy elegáns és zökkenőmentes tetőbeépített napelemes rendszer kiegészíti a tető látványát.

 

A Sandtoft tetőbeépített napelemek SA8000 szabvány szerint készülnek, és BRE tanúsítvánnyal rendelkeznek, így egyszerű telepítést biztosítanak, amely panelenként kevesebb mint egy percet vesz igénybe. A közvetlenül a tetőgerendákra szerelt napelemek tálcák nélkül, minden Sandtoft és Keymer tetőcseréppel és tetőhéjalással kompatibilisek. A napelemek mellett akkumulátorok és inverterek választékát is kínáljuk a teljes napelemes tetőmegoldás érdekében.

A Husqvarna termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!