A teraszon lévő hézagok tisztítása

Megfelelő eszközzel egyszerűen eltávolíthatók a gyomok a térkőlapok közül. A gyomok eltávolítása nagynyomású tisztítóval vagy égetésük lángvágóval csak durva gyomok esetén ajánlott, mivel egyik módszer sem hat mélyrehatóan, és még megfelelő alkalmazás esetén sem tudja megakadályozni a gyomosodást. Ráadásul a nagynyomású tisztítószerek vize a töltőanyagot is kilöki a fugákból.

 

Eltávolítási módszer

A legkörnyezetbarátabb módszer a nem kívánt növények kikaparása a fugákból. Erre a célra általában teraszgyomirtót használunk. Itt fontos, hogy a gyomokat a gyökerekkel együtt húzzuk ki, hogy megakadályozzuk a növények újbóli elszaporodását.

A fugák tisztítása fáradságos és kimerítő feladat lehet, különösen, ha térden állva dolgozik. Egy nyéllel ellátott teraszgyomláló itt a megfelelő megoldás. Így kényelmes, függőleges pozícióból dolgozhat.

 

A moha eltávolítása a burkolat fugáiból

 A megfelelő trükkökkel könnyen eltávolíthatja a mohát. Mi több, a visszatérését is megakadályozhatja.

 

A burkolat fugáinak tisztítása

Feltéve, hogy a közeli növényeket nem károsítja, óvatosan öntsön forró vizet a fugákra. Másnap egy fugakefével könnyen eltávolíthatja az elhalt mohát.

 

A fugák feltöltése homokkal

A nedves és árnyékos fugák ideális helyet biztosítanak a mohának. A moha elszaporodásának megakadályozása érdekében minden évszakban töltse újra a fugákat, felváltva homokkal és kaviccsal. Ez nemcsak a mohaspórákat és a gyommagvakat távolítja el rendszeresen, hanem lehetővé teszi a felszíni víz jobb elvezetését is, így a mohát megfosztja a növekedés egyik fontos forrásától.

 

Szakértői tipp

A sós víz nem alkalmas a moha elleni küzdelemre, mert a só könnyen felhalmozódik a talajban és károsítja azt. Ezért kerülni kell. Az ecet viszont nem jelent problémát, mivel szerves anyag, és gyorsan lebomlik.

 

A Gardena termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!