Az éltető levegőminőség – Rigips Activ’Air gipszkarton

Válassza a Rigips Activ’Air gipszkartonból készült álmennyezeteket és dekorációs elemeket otthona egészségessé, esztétikussá és komfortossá alakításához!

Levegőminőség-vizsgálatok jelentős eltérés mutattak ki a beltéri és kültéri levegőminőség között. A beltéri levegőben előfordul a szén-dioxid, a szén-monoxid, valamint a lebegő szemcsék, melyek a füstből és egyéb allergizáló anyagokból keletkezhetnek. A kültéri friss levegőhöz viszonyítva a formaldehid kiemelkedően magas értéket mutat a beltéri levegőben. A mindennapi életben a belső terekben óhatatlanul érintkezünk a formaldehiddel.

Az Activ’Air technológiával készült gipszkartonok alkalmazásával csökkenthető a helyiség levegőjének károsanyag (formaldehid) mennyisége, ezáltal óvja családja egészségét. Egyedi, esztétikus, elegáns megjelenést biztosítanak otthonában. Különleges világítási megoldásokkal kombinálható, karnisok, kábelek, vezetékek, egyéb szerelvények egyszerűen eltakarhatók. Sima felületű, vizes bázisú, légáteresztő festékekkel könnyen festhető. Az Activ’Air gipszkartonok felhasználásával készülhetnek válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, valamint belsőépítészeti eltakarások.

Hogyan működik az Activ’Air ?

Az Activ’Air technológia egészségre ártalmatlan semleges anyagokká alakítja a levegőben található formaldehidet. A káros anyag nem kerül vissza a levegőbe és többszöri felújítás, átfestés után is ugyanolyan hatékonysággal működik. Számítások alapján az Activ’Air technológiával készült gipszkartonok legalább 50 évig megőrzik a levegőtisztító hatásukat.

ACTIV’ AIR® – AZ ÉLTETŐ LEVEGŐMINŐSÉG

A levegőminőség-vizsgálatok alapján jelentős eltérés mutatkozik a beltéri és kültéri levegőminőség között. A beltéri levegőben előfordul a szén-dioxid, a szén-monoxid, valamint a lebegő szemcsék, melyek a füstből és egyéb allergizáló anyagokból keletkezhetnek. A kültéri friss levegőhöz viszonyítva a formaldehid kiemelkedően magas értéket mutat a beltéri levegőben. A mindennapi életben a belső terekben óhatatlanul érintkezünk a formaldehiddel.

Miért fontos a belső tér levegőminőségének javítása?

Egyre inkább felismerjük, hogy mennyire befolyásolja egészségünket és munkavégző-képességünket
a levegő minősége. Ez a hatás különösen intenzív, ugyanis kutatások szerint az emberek idejük 90 százalékát beltérben töltik. Városokban a szellőztetés sem jelent megoldást, mivel nem tudunk tiszta levegőt engedni a szobába.

Hogyan kerül a formaldehid a belső térbe?

  • tisztítószerekből, festékekből, hígítókból
  • a kezeletlen furnér- és faforgács lemezekből
  • a karbamidos formaldehid-hab szigetelésekből
  • a festett textíliákból
  • a ragasztókból
  • a szőnyegekből és bútorokból
  • számítógépekből és nyomtatókból

Az Activ’Air® egy forradalmian új technológia, amely csökkenti a belső tér levegőjének formaldehid tartalmát, ezáltal javítja a levegő minőségét. Számítások alapján azActiv’Air® technológiával készült gipszkartonok legalább 50 évig megőrzik a levegőtisztító hatásukat.

Hogyan működik?

Az Activ’Air® technológia egészségre ártalmatlan semleges anyagokká alakítja a levegőben található
formaldehidet. A káros anyag nem kerül vissza a levegőbe.
Többszöri felújítás és átfestés után is ugyanolyan hatékonysággal működik. Az Activ’Air® gipszkartonok felhasználásával készülhetnek válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, valamint belsőépítészeti eltakarások.

Az Activ’ Air® technológiával készült gipszkartonok alkalmazásával akár 70%-kal csökkenthető a helyiség levegőjének formaldehid mennyisége, legalább 1 m2 Activ’ Air® gipszkarton beépítésével légköbméterenként.

Tekintse meg a Rigips videóját az éltető levegőminőségről!