Az intelligens aljzat

A villanyszámla nem mindig tűnik meggyőzőnek. Sok eszköz titokban sok áramot fogyaszt, és így teljesen észrevétlenül működik. Az intelligens konnektorok leleplezik az áramfalókat, de nem mindegyik méri pontosan a fogyasztást. A CHIP tesztlaborban ezért részletesen teszteltünk 21 jelenlegi, mérőfunkcióval rendelkező rádióvezérlésű aljzatot.

 

Hová megy az összes áram? Valószínűleg ezt kérdezi magától sok lakástulajdonos és bérlő, amikor az egekbe szökő energiaszámlákat nézi. Ezek egyre inkább arra késztetik a háztartásokat, hogy részletesen elemezzék villamosenergia-fogyasztásukat. A mérőfunkcióval ellátott, hálózatba kapcsolt rádióvezérlésű konnektorok segítenek felismerni és kikapcsolni az áramfogyasztókat. Meghatározzák a csatlakoztatott hűtőszekrények, televíziók vagy nyomtatók fogyasztását; a csatlakoztatott eszközöket egy alkalmazáson keresztül be- és kikapcsolni is lehet. Ez egyszerű automatizálással legalább a készenléti fogyasztást csökkentheti.

 

Az okos konnektorok jelenleg nagyon népszerű terméknek számítanak a magas energiaárak miatt. Éppen ezért vette őket górcső alá a CHIP. Ha vonzó árú és jó teljesítményű okos dugót keres, a WIFIP121FWT a legjobb választás. Ez az okos dugalj az ár-teljesítmény győztese az okos dugalj kategóriában. A dugó nagyon szép értékelést kapott a CHIP tesztközpont tesztjén.

 

Az intelligens dugó tesztje

A CHIP tesztközpont (Németország legnagyobb fogyasztói portálja) húsz különböző vezeték nélküli okos dugót vetett alá egy teszteljárásnak. Különböző árkategóriájú és különböző gyártóktól származó készülékeket teszteltek, és egy listában mutatták be az eredményeiket. Ezen az eredménylistán a WIFIP121FWT jó, 2,0-s értékelést kapott, és ár-érték arányban győztesnek választották. Minél alacsonyabb a szám, annál jobb a pontszám.

 

Vizsgálati eredmények:

Az értékelés három különböző súlyozású alkategóriából és egy árkategóriából áll.

– Mérési pontosság (30%): nagyon jó 

– Működés (35%): nagyon jó 

– Felszereltség (35%): Megfelelő