Az okosfúrókalapácsok

A fúrókalapácsnak és a hegymászónak van egy közös vonása: teljesítményük megváltozik, amikor a levegő ritkulni kezd. Nagy magasságban, ahol a levegő ritka, a kalapácsot lassabban kell működtetni. Az átmenet az üresjáratról a terhelés alatti működésre, ahogyan azt ismerjük, a magasságtól függően eltérő számú fordulatszámot igényel percenként. Ennek eredményeképpen a kalapácsfúrógép-használóknak Kínában vagy Mexikóban más igényeik vannak, mint a Németországban.

Prototípusgyártás az intelligens fúrókalapácshoz

Egy olyan fúrókalapács, amely automatikusan alkalmazkodik a környezetéhez. Az intelligens fúrókalapáccsal végzett teszteket egy olyan megközelítéssel végeztek, amely az autóiparban már megszokott, de az elektromos szerszámok számára akkor még ismeretlen terület volt: az elektronikus funkciók szimulálása számítógépen.

7 érzékelő került értékelésre az intelligens fúrókalapács kifejlesztése során

Az intelligens fúrókalapács kifejlesztéséhez a kutatók az autóiparban alkalmazott gyors prototípusgyártó rendszert a Power Tools igényeihez igazították. Ezt a célt szem előtt tartva egy tesztkalapácsot csatlakoztattak a prototípus-fejlesztő rendszerhez, hogy lehetővé tegyék a különböző szoftverfunkciók azonnali tesztelését a szerszámon. Ahhoz, hogy egy kalapács intelligens legyen, érzékelőkre és algoritmusokra van szükség.

Adaptív sebességszabályozás

Az együttműködésük kezdetén a tesztelőcsapat arra összpontosított, hogy a hálózati meghajtású fúrókalapácsokat érzékelőkkel szereljék fel. Az érzékelőkkel a kalapács többek között automatikusan felismeri, hogy milyen sebességre van szüksége. Így nem pazarol feleslegesen energiát üresjáratban, ráadásul a felhasználó számára kényelmesebb a kezelése. Az érzékelőknek köszönhetően a kalapács azt is tudja, hogy már a fal előtt van-e vagy sem. A technológia adaptív sebességszabályozás néven ismert. Jobb indítási viselkedést tesz lehetővé, így a felhasználók jobban tudják szabályozni a sebességet.

 

Az okostelefonos alkalmazás még egyszerűbbé teszi a dolgot

Mára a csapat együttesen 17 szabadalmat jegyeztetett be, köztük a különböző funkciók érzékelővel való kombinációját és a paraméterek beállításához szükséges okostelefon-alkalmazás használatát – egy újabb funkciót, amely megkönnyíti a felhasználók számára a kalapáccsal való munkát. A szerszám összekapcsolható egy alkalmazással, így a felhasználók számos funkciót használhatnak, például előre beállíthatják, hogy milyen munkamódban működjön a kalapács.