Az új EcoLine termékcsalád fenntartható és tartós

A GARDENA EcoLine az első olyan kiváló minőségű kerti szerszámok sorozata a piacon, amely jelentős arányban újrahasznosított anyagokból készül. Minden termék műanyag összetevői legalább 65%-ban újrahasznosított anyagból állnak. A GARDENA EcoLine elnyerte a Német Fenntarthatósági Díj Design 2022 díját a „Vision” kategóriában.

 

Az új GARDENA EcoLine termékcsalád öntözőeszközei és kéziszerszámai a szenvedélyes kertészek természetes választása. Fenntartható módon, újrahasznosított anyagokból készülnek, és kompromisszumok nélküli minőségükkel, nagyfokú tartósságukkal, vonzó kialakításukkal és végtelenül egyszerű használatukkal nyűgözik le a kertészeket.

 

Fenntartható anyagválasztás

Az újrahasznosított műanyagok többsége háztartási hulladékból, például fóliákból vagy csomagolóanyagokból áll – ezek az úgynevezett fogyasztás utáni újrahasznosított anyagok. A nagyobb tartósság érdekében további, szintén újrahasznosított anyagból készült fémelemek kerültek bele.

A nyél végén nyersanyagelemeket is hasznának, például FSC tanúsítvánnyal rendelkező bükkfát.

 

Az egyes termékek összetételét a csomagoláson találja, ahogy a példa is mutatja:

1 – FSC tanúsítvánnyal rendelkező, európai erdőkből származó viaszolt bükkfa.

2 – Műanyagelemek több mint 85%-ban újrahasznosított műanyagból: ebből több mint 65% posztfogyasztói újrahasznosított műanyag és több mint 15% poszt-ipari újrahasznosított műanyag.

3 – Fémelemek több mint 45%-ban újrahasznosított fémből.

 

Tartósság a minőség révén

Az EcoLine öntözési termékek természetesen az Original GARDENA System összes termékével együtt használhatók. Minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz és szivárgásmentes. A GARDENA 5 év garanciát biztosít ezekre a termékekre és akár 30 év garanciát a kerti tömlőre.

 

A GARDENA még az újrahasznosított anyagokból készült kis szerszámok és kerti metszőollók esetében is 25 év garanciát vállal.

 

Fenntarthatóság a jó tervezés révén

Az EcoLine termékek egyedi formatervezéssel rendelkeznek, amely szándékosan eltér a standard termékcsaládtól. A diszkrét színvilág a fém elemekkel kombinálva modern, minőségi megjelenést kölcsönöz a szerszámoknak.

 

Átgondolt csomagolás: 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható anyag.

Természetesen nemcsak a termékek, hanem maga a csomagolás is gondosan megtervezett. A finom karton 100%-ban újrahasznosított anyagból készült, és nagy stabilitást biztosít. A nyomtatáshoz kizárólag vízbázisú, csúcstechnológiás tintát használnak. A teljes csomagolás 100%-ban újrahasznosítható.

A Gardena termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!