Bachl Nikecell EPS – Hőszigetelés mindenkinek

Bachl Nikecell EPS

A BACHL Nikecell (EPS) expandált polisztirol hőszigetelő hab. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és a hőmérséklet növekedésének hatására a pentán gázzá alakulva „felfújja” azokat. A gyöngyszemcsén belül, apró cellák alakulnak ki. Mikor a hőkezelés megszűnik, a gyöngyök kérge megkeményedik és a hajtóanyag, a lehűlés következtében összehúzódik. A nyomás kiegyenlítődése folytán a kemény héjú gömbbe levegő diffundál. A pihentetés során a gyöngyök kihűlnek, leadják a gőzölés során felvett nedvességet, és ezt követően történik a tömbösítés. Zárt formában újabb gőzölésnek teszik ki az előhabosított gyöngyöt, amikor a szemcsék összepréselődnek, összehegednek. A kész tömböket pihentetni kell, majd elektromosan fűtött, fémszállal kerül méretre vágásra.

Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett megfelelően páraáteresztő. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik. Roppantásos technikával készül hangszigetelő változata, mely a felhasználási területeinek széles körét bővíti.

Az EPS előnye még, hogy önhordó, közvetlenül terhelhető, ugyanakkor ragasztható, vakolathordó tulajdonsággal is bír. Az azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb.

A BACHL Nikecell EPS lemezek az épületek gazdaságos hőszigetelését teszik lehetővé, így ez a legelterjedtebb módszer építkezéskor és felújításkor egyaránt, hiszen széleskörűen felhasználható a pincétől a padlásig.

EPS termékválaszték, alkalmazási területek:

  • BACHL Nikecell EPS 30

Nem terhelhető hőszigetelő lemez. Födémben párnafák közötti, vagy födém alsó síkján burkolva, épület-dilatációkban történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,048 W/mK

  • BACHL  Nikecell EPS 70

Kissé terhelhető hőszigetelő lemez. Kéthéjú hidegtetőben átszellőztetett légréteggel, magastetőkben szarufák között burkolattal védve, bentmaradó zsaluzatként, kétrétegű falazatban történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,040 W/mK

  • BACHL Nikecell EPS 100

Lépésálló, terhelhető hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál terhelhetőséggel, egyenes rétegrendű nem járható lapostetőkben történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,038 W/mK

  • BACHL Nikecell EPS 150

Nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban, magastetőkben teherhordó szerkezet felett, egyenes rétegrendű járható lapostetőkben, zöldtetőkben történő alkalmazásra.  Hővezetési tényező: 0,035 W/mK

  • BACHL Nikecell EPS 200

Fokozott nyomóterhelésnek kitehető hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban, magastetőkben, teherhordó szerkezet felett, egyenes rétegrendű járható lapostetőkben, tetőparkolóban, zöldtetőkben igen nagy terhelhetőséggel történő alkalmazásra. Hővezetési tényező: 0,035 W/mK

  • BACHL Nikecell EPS 80H

Homlokzat hőszigetelésére kifejlesztett, pihentetett expandált polisztirol keményhab lemez.
λ = 0,039 W/mK

  • BACHL Nikecell EPS SZP

Régi és új épületek, kisebb terhelésnek kitett (tetőterek, tárolók) padozatának hőszigetelésére kifejlesztett faforgácslappal borított expandált polisztirol keményhab tábla.
λ = 0,038 W/mK (EPS 100), 0,031W/mK (BACHL Extrapor EPS 100)

  • BACHL Extrapor EPS

A grafitadaléknak köszönhetően akár 25%-kal kedvezőbb hőszigetelő hatással rendelkező szürke színű polisztirol. Új és régi épületek hőszigetelésére egyaránt alkalmazható, könnyen alakítható, és a hagyományos módon, egyszerűen beépíthető. Felhasználási területei:
Homlokzat: BACHL Extrapor 80 és 100
Talajjal érintkező padló, padló, lapostető: BACHL Extrapor 100

 • BACHL Extrapor Relax

A grafitadaléknak köszönhetően akár 25%-kal kedvezőbb hőszigetelő hatással rendelkező szürke színű polisztirol. A külső oldalon elhelyezett feszültségmentesítő rések megakadályozzák a szigetelőlemezben az erős napsütés vagy a hirtelen lehűlés hatására létrejövő feszültségek kialakulását a kivitelezés során.Új és régi épületek homlokzatának hőszigetelésére egyaránt alkalmazható, könnyen alakítható, és a hagyományos módon, egyszerűen beépíthető.

 • BACHL Nikecell EPS LH

Speciális eljárással rugalmassá tett expandált polisztirol keményhab lemez. Kiválóan alkalmazható „úsztatott” padlószerkezetek, födémek hő és hangszigetelésére.
Hővezetési tényező: λ = 0,045 W/mK

 • BACHL Perimeter, Perimeter DS, HL

Formahabosított EPS hőszigetelő lapok pince- és lábazati falak szigeteléséhez. Nedvességgel szemben ellenálló, magas mechanikai szilárdságú, hatékony hőszigetelő termékek.

Hővezetési tényező: λ = 0,035 W/mK