Baumit All In Concrete B20 – a zöld beton

Más ágazatokhoz hasonlóan az építőipar is nagy utat tett meg az elmúlt években a zöldítés terén, a természetes beltéri környezet előmozdítása és a környezetbarátabb megoldások alkalmazása felé való elmozdulással.

 

Az építőipari ágazat hozzájárulása a zöld trendekhez

Hogyan járulhat hozzá az építőipari ágazat a fentiekhez? Az egyik első lépés az erőforrás-hatékonyság, azaz a fenntartható üzleti gyakorlat: helyi beszerzés és nem mindig a legolcsóbb áron történő nyersanyagbeszerzés a profit optimalizálása érdekében. A rövid szállítási útvonalak és az optimalizált logisztika látványos lépés a fenntartható építőipar és gazdaság felé.

A Baumit egyik innovatív új terméke, a Baumit All In Concrete B20 eleget tesz a zöld trendeknek, hiszen csomagolása a keverés során feloldódik a friss betonban, és így a termék részévé válik. A szárazbeton zsákja így nem csupán csomagolás, hanem a termék összetételének része is, mivel a zsák anyagában lévő elemi szálak a kész beton természetes szálerősítő funkcióval bírnak.

Társadalmi szempontból fenntartható, mivel a kivitelező kevésbé van kitéve a pornak, ami védi az egészségét. Ökológiai szempontból fontos, hogyl a csomagolás nem termel hulladékot. Bevezetése várhatóan 2022-ig mintegy 16 000 papírzacskót távolít el a környezetből – ez a szám a jövőben csak növekedni fog. A megoldás lehetőségei szinte határtalanok, hiszen Magyarországon évente több tízmillióra rúg a por alakú építőanyagokat tartalmazó papírzacskók száma.

Természetesen az építőipari változásoknak csak akkor van értelme, ha a fogyasztói magatartás is környezettudatos. Felújítási vagy építési projektektől függetlenül az egyének sokat tehetnek azzal, ha zöld cégektől vásárolnak anyagokat, környezettudatos kivitelezőkkel dolgoznak, minimalizálják a munka során keletkező hulladékot, és nem utolsósorban tudatosan ügyelnek otthonuk hőmérsékletére, az elfogyasztott energia csökkentésére.

A Baumit termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!