Baumit Life – inspiráló színek a homlokzaton

Több mint 1000 szín – a lehetséges kombinációknak csak a képzelet szabhat határt

A Baumit Life nem „csak” Európa egyik legnagyobb homlokzati színskálája, hanem egyéniséget és életet visz a homlokzatba. Egyedi karaktere a színek, a textúrák, az építészeti formák és a szerkezetek összjátékának eredménye.

A több mint 1000 különböző színárnyalatnak köszönhetően a homlokzatkialakítás szabadsága szinte végtelen. Legyen szó finom pasztell árnyalatokról, a manapság divatos „földszínekről” vagy intenzív sötét árnyalatokról – a Baumit Life korlátlan tervezési lehetőségeket kínál.

 

A színkód

Minden egyedi Baumit homlokzati színnek saját, 4 számjegyből álló színkódja van – pl. 0413.

Az első 3 számjegy a színt jelzi, az utolsó számjegy pedig az árnyalatot, 1-től 9-ig, ahol az 1 a legintenzívebb szín, a 9 pedig a legvilágosabb.

 

Trend Life

A Baumit Life színvilág több mint 1000 gyönyörű színt mutat 180 új árnyalattal. A Baumit Life színvilág egy 88 színt tartalmazó harmonikus, trendkövető színtérkép, amely könnyen használható, és alkalmazási ötleteket tartalmaz a színválasztás megkönnyítésére.

Mozaik Life

Eredeti Baumit mozaik- és textúraminták könnyen hordozható kártyaformátumban: a Baumit Life 30 lábazatvékony furnérjának színeiben. Praktikus az építkezéseken való használathoz.

 

Fontos!

Felhívjuk figyelmét, hogy nyomdai és gyártási okokból a színes kártyákhoz, színes táblákhoz és színtervekhez képest eltérések lehetnek a színárnyalatokban. Fontos tudni, hogy a színek a valóságban, nagy felületeken másképp hatnak, mint a kis képeken. Az ebből adódó félreértések részben elkerülhetők, ha előzetesen termékmintákat rendel, a termékminták pedig nagy segítséget jelentenek a választás során. Még az azonos színű vékony furnérok és festékek is mutathatnak optikai színkülönbségeket a textúra miatt.

 

Baumit Living

Tisztában vagyunk vele, hogy a több mint 1000 lehetőség közül nem könnyű választani. Válasszon interaktív és személyre szabott tanácsadással, hogy megtalálja a saját, személyes homlokzati színstílusát!

Ha már kiválasztotta a megfelelő színt – itt az ideje a következő lépésnek! Merüljön el a részletekben, és tudjon meg többet a különböző textúrákról, árnyalatokról vagy akár az egymáshoz illő színekről, hogy homlokzatának egyedi és harmonikus megjelenést kölcsönözhessen. És végül, de nem utolsósorban – nézze meg, hogy a kiváló minőségű Baumit termékek közül melyikben található meg az Ön által választott szín.

 

Termékminta rendelése

Ahhoz, hogy jobb képet kapjon a használni kívánt színről, javasoljuk, hogy rendeljen termékmintát!

 

Trendi és modern

A Baumitnál folyamatosan figyelemmel kísérik a legújabb színtrendeket, ezért most újabb 180 trendi színnel bővítettük Life színválasztékot!

Természetes és földes tónusok, szürke árnyalatok – ezek a színvilágok végre kijönnek a belső terekből, egyenesen a homlokzatra! 

20 új színsorozat bővíti a meglévő Baumit Life színválasztékot. Mindegyik új sorozat kilenc különböző árnyalatból áll. Annak érdekében, hogy az „újak” ne zavarják meg a megszokott sorrendet, a régi színszámok továbbra is érvényesek maradnak. Az új színsorozatokat a meglévő jelölési rendszerbe integrálják.

 

A mai építészeti színtrendek

Napjainkban a homlokzatok és a beltéri színtervek között sokkal szorosabb a kapcsolat, mint a múltban. A legismertebb – és nem csak az építészetben – a hygge színharmónia.

 

Hygge

Hangulatos skandináv minimalista belsőépítészeti trend, amely egyre inkább meghatározó homlokzati trenddé is válik. Világos és kellemes árnyalatú fehér és fa különböző szürke és fehér árnyalataiban.

 

Boho

Erős és természetes színek, mint az arany, az okkersárga, a rozsda és a fa különböző árnyalatai nemcsak a belső teret, hanem az épület „arcát” is meghatározhatják.

 

Beton

A beton színséma a hideg és meleg színeket ötvözi. Céltudatos és modern, a beton saját árnyalataival.

 

Fémes

A homlokzatburkolatok fémes színei a belsőépítészetben már régóta létező megoldást idézik. A különböző megoldások különleges fényhatásokat hozhatnak létre.

 

Sötét színek a homlokzaton

Az innovatív CoolPigments technológiának köszönhetően a sötét színek körülbelül 10°C-kal alacsonyabb hőmérsékletre melegszenek fel. Ez nemcsak a városi környezetben csökkenti a hőséget, hanem a sokkal alacsonyabb hőátadásnak köszönhetően hozzájárul a homlokzati felületek színstabilitásához és tartósságához is.

 

A homlokzati színezésben sok lehetőség rejlik

A homlokzat színe akkor harmonikus, ha illeszkedik az alkalmazott burkolati rendszer általános színvilágához. Más színekre van szükség például a vakolt felületek, a fém- és üveghomlokzatok vagy a fa ablakkeretek esetében, de az épület kora, mérete és funkciója is fontos tényező. Általában a földszínek, az egyszerű kő- és a visszafogottabb fahatású tónusok jól illenek egymáshoz. Az erősebb színeket, mint például az ibolya vagy az erős sárga, a naplemente-vörös vagy a ragyogó nyári kék égbolt, azonban csak kifinomult, szelídített változatban vagy kisebb mértékben használják a vakolt homlokzatokon. Láthatjuk, hogy a színek sokféle, gyakran erős hatást gyakorolhatnak ránk, de a lakóépületeknél a nyugodtabb és pozitívabb színeket ajánljuk.

A Baumit termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!