Padlószigetelés a Rockwool-al

A padlószigetelésnél a fő cél a lépések hangjának csökkentése, ezért az aljzatra olyan hangszigetelést helyezünk, amely a hangfrekvenciák széles skáláját képes elnyelni.

Amikor a legtöbbünknek a padlóburkolat jut eszébe, akkor a látható padlóburkolatokra gondolunk, mint például a parketta, a laminált padló, a kőburkolat, a szőnyeg vagy más padlóburkolatok.  A padlóburkolatok esztétikus kiegészítői a beltéri tereknek.

A padló alapvetően több rétegből álló rendszer, amelyek esztétikai szerepe mellett számos fontos funkcióval rendelkezik. Az egyik ilyen a szigetelés.

A kőzetgyapot padlószigetelő anyagok használata jó hő- és akusztikai komfortot biztosít a szigetelt helyiségekben, miközben a hőveszteség minimalizálásával hozzájárul a fűtésszámlák csökkentéséhez.

A padlók szigetelése a földszinten különösen fontos, mivel itt nagyobb a hőveszteség. A hangszigetelés, pontosabban a lépcsőházi zajszigetelés szintén fontos cél a padlószigetelésnél, hogy megakadályozza a belső zajok egyik helyiségből a másikba való átterjedését.

 

Ajánlott termékek:

  • Ceilingrock
  • Stroprock G
  • Steprock HD
  • Airrock ND

 

A padlószigetelés szerepe

A lépcsők jól megtervezett hangszigetelése megakadályozza, hogy a hang átterjedjen a szomszédos helyiségekbe. A fűtetlen helyiségek feletti padlók jó minőségű szigetelést igényelnek. A padlófelületek elhelyezkedése alapján kétféle padlótípust különböztetünk meg. Ez a két típus a fűtött helyiségek közötti padló, valamint a fűtetlen és fűtött helyiségek közötti padló, amelyek esetében a hőszigetelési követelmények eltérőek. Íme, hogyan készítse el otthona padlószigetelését.

A fűtött helyiségeket elválasztó „belső” köztes padlók esetében a fő feladat a hangszigetelés, különösen a lépcsőhangszigetelés. Erre kiváló megoldást jelentenek a Steprock szigetelőlemezek és az RST lábazati szegélylécek. Meg kell különböztetni a nedves (betonesztrich) technológiával és a száraz (OSB, gipszkarton) technológiával készült padlókat. A Steprock ND nedves technológiához és a Steprock HD száraz padlóhoz ajánlott.

A jó hőszigetelés és az erős hangelnyelő tulajdonságok kombinációjának köszönhetően ezek a szigetelőanyagok csökkentik mind a hőveszteséget, mind a fűtési költségeket, és hatékonyan mérséklik a szomszédos helyiségek zaját.

A Rockwool termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!