Beltéri festés és színválasztás

Otthonunk egymáshoz kapcsolódó helyiségekből áll, amelyek csak arra várnak, hogy színnel és élettel töltsük meg őket. Amikor azon gondolkodunk, hogy milyen szobákat szeretnénk kiszínezni, nem a színekre, hanem a hangulatra kell gondolnunk! Milyen hangulatot szeretnénk, hogy előszobánk, dolgozószobánk vagy hálószobánk közvetítsen – nyugodt, élénk vagy minimalista hátteret szeretnénk?

 

 Milyen színt válasszunk?

A minket körülvevő színek nagy hatással vannak a hangulatunkra és a közérzetünkre. A zöld árnyalatai köztudottan „frissességet sugároznak”, a világos szürkéskék tónusok feldobhatják a helyiségeket, a felfelé világosodás pedig a szabadság érzését közvetítheti. Az élénk, intenzív színek élénkítő hatásúak. A pirosat például jellemzően inspiráló környezetek, agytrösztök kialakítására használják irodákban és szórakozóhelyeken – de kisebb területen egy nappali vagy lakótér feldobására is használható.

 

Színskála – a harmonikus választás

A hangulathoz illő szín vagy színek kiválasztása nem könnyű feladat, és a számítógépek, táblagépek és egyéb eszközök csak korlátozottan tudnak segíteni. A képernyőn látott szín szinte semmit sem mond arról, hogy ugyanaz a szín hogyan fog kinézni a falakon. Ezért a Selection színskála nélkülözhetetlen eszköz a belső terek színválasztásához. Lehetővé teszi, hogy a színt valódi formájában lássa, és különböző fényviszonyok mellett – napfény, árnyék, szórt fény stb. mellett – is megtekinthesse.

A Selection név azt sugallja, hogy ez több, mint a piacon lévő számos színtérkép egyike. Nemcsak színekről szól, hanem színtartományokról és kiválasztásokról is, amelyeket Line és Selection néven négy színtartományból álló, színdinamikai alapon összehangolt sorozatot tartalmaz. Így akár lakberendezői vagy belsőépítészi tapasztalat nélkül is kiválaszthatók a megfelelő színkombinációk egy helyiségbe.

 

Kiegészítő színkombinációk: Cream és Intense

A Line színpalettát a Cream és Intense színskálák egészítik ki, amelyek közül a színskála jobb alsó sarkában található színkód segítségével kiválaszthatja az adott színskálával harmonizáló, kiegészítőként különösen ajánlott négy színskálát.

A szürke huszonnégy árnyalatát ötvözi a Rock választék, amely kiegészíti a Selection színpalettát. Mivel a Rockot minden Line színtartományhoz kínáljuk, a szürke választék a színskála összes színtartományának kiegészítésére is használható.

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!