Bitumenes membrán telepítése fokozatosan lejtő tetőn

A bitumenes membrán beépítése lejtős tetőn általában hegesztéssel vagy ragasztással történik. A tető aljzata befolyásolja a membrán rögzítésének módját. Ez az aljzat készülhet fából vagy betonból. A ferde tető vízszigetelését olyan tetőfedő szakembernek kell elvégeznie, aki bitumenes tetők vízszigetelésére szakosodott.

A fokozatosan lejtő tetők vízszigetelése általában bitumenes membránnal történik, amely egy tartós és rugalmas anyag. A bitumenes fedések úgynevezett folytonos fedéstípusok, ami azt jelenti, hogy a varratok ellenállnak a víznyomásnak. Az itt használt kifejezés szerint a „fokozatosan lejtő” tető olyan tető, amelynek hajlásszöge 1:10 vagy annál kisebb. A vízelvezetés biztosítása érdekében még a lapos tetőknek is mindig kell egy bizonyos mértékű lejtés a tetőlefolyók felé.

A lejtős tető vízszigetelését mindig bitumenes tetőfedő szakembernek kell felszerelnie.

A vízszigetelés beépítése ferde tetőn szakmai hozzáértést igényel, ezért az itt leírt beépítést mindig bitumenes tetők vízszigetelésére szakosodott szakembernek kell elvégeznie. Az ilyen típusú szerelésnél általában melegmunkára van szükség, ezért a szerelőnek érvényes melegmunkakártyával és melegmunkára vonatkozó engedéllyel kell rendelkeznie.

 

Bitumenes membrán szerelési útmutatója

A bitumenes membránok beépítésekor azonban mindig a beépítési utasításokat – azaz a munkautasításokat – kell követnie. Amikor valaki tetőn dolgozik, a biztonság kiemelkedően fontos. Mindig tartsa be a munkavégzés helyszínére vonatkozó biztonsági előírásokat, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mások számára is biztonságos legyen a munkavégzés. A bitumenes burkolatok beépítése során az általános biztonsági előírásokon kívül különös gondossággal és óvatossággal kell eljárni, ha forró bitumennel dolgozunk, illetve ha egyébként forró munkát végzünk.