Biztonsági kesztyűk védenek a munka közben

A munkahelyi balesetek és sérülések leggyakrabban a kezünket érintik. Ezek többnyire kisebb vágások és zúzódások, de előfordulhatnak súlyosabb sérülések is. A legjobb megelőzés a megfelelő munka- vagy védőkesztyű viselése, amely akár 60%-kal is csökkentheti a kézsérülések kockázatát.

 

Kiválasztási szempontok

A megfelelő védőkesztyű kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont, hogy azonosítsa azokat a kockázatokat, amelyeknek a munkája során ki van téve. A különböző védőfunkciókkal rendelkező kesztyűk különböző követelményeknek felelnek meg, akár éles tárgyakkal, akár forró vagy veszélyes vegyi anyagokkal dolgozik. Az ipari szabványoknak való megfelelés kulcsfontosságú a védelem hatékonyságának biztosításához. Fordítson figyelmet a kesztyű hosszára, szabására, mandzsettájának típusára és általános kialakítására, valamint anyagára. Emellett a munkaterhelés mértéke is kiemelkedő fontosságú, mivel ez befolyásolja a választott védőfelszerelés élettartamát.

 

Fontos, hogy a kiválasztott kesztyű ne akadályozza a mozgást, ne rontsa a finommotorikus készségeket, illetve ne befolyásolja a fogóerőt és a pontosságot.

 

Éles szélű tárgyak kezeléséhez

Vágószerszámok, üveg, fémlemez vagy esetleg ágak kezelése esetén olyan kesztyűt válasszon, amely véd a vágások és szúrások ellen. Az aramidszál a kesztyűt vágásvédelemmel látja el, és nagyon ellenállóvá teszi. Az egész kar biztonsága érdekében egészítse ki a védelmet vágásálló karvédővel.

 

Veszélyes vegyi anyagokkal való munkavégzés

A vegyi veszélyek elleni védőkesztyűknél különbséget kell tenni az eldobható kesztyűk és a többszöri használatra tervezett, vegyi anyagoknak ellenálló kesztyűk között. A vegyszerálló kesztyűket különböző hosszúságban gyártják, hogy ne csak a kezeket és a tenyereket, hanem a csuklót és az alkart is védjék. Ebben a kategóriában különböző ellenállási szintek közül is választhat: az A típus nyújtja a legmagasabb védelmet (legalább hat különböző vegyi anyaggal szemben nyújt védelmet több mint 30 percig), a C típus pedig a legalacsonyabbat.

A Cerva termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!