Bosch AQT magasnyomású mosó – Otthon és a kertben

Bosch AQT magasnyomású mosó - Otthon és a kertben

Ismerd meg a profi tisztítási tippeket.

Moha eltávolítása.

Elmohásodott felületek és falak tisztítása.

Egy zöldellő kert szép látvány. A korhadó részek azonban egy cseppet sem szépek a kerti utakon, erkélyeken, fateraszokon, betonelemeken és a medencében. Mivel ezenfelül csúszásveszélyesek is, ezek a felületek mindenképpen rendszeres tisztítást igényelnek.

Itt megtudhatod, hogyan távolíthatod el könnyedén a mohát és algát a magasnyomású mosóval.
Moha eltávolításához a következők használatát ajánljuk:

Bosch forgófejes fúvóka

A megfelelő tartozék használata.

A moha és alga eltávolításához használj forgófejes fúvókát. Ez a tisztítás egy igencsak erőteljes módja, ezért ügyelj arra, hogy a rossz állapotban lévő burkolat ne sérüljön. Azt javasoljuk, hogy először próbáld ki a forgófejes fúvókát egy kisebb felületen. Nem ajánlott a forgófejes fúvókát fafelületen használni, ehhez a lapos sugárfúvóka használatát javasoljuk.

Medencék tisztításánál is tartsd meg a biztonságos távolságot, és ügyelj arra, hogy a medence bevonatát ne sértsd fel.

Ezért ne irányítsd a vízsugarat azonnal teljes erővel a felületre, hanem 45°-os vagy még laposabb szögben – így a víz fellazítja és eltávolítja a mohát. Tipp: Emeld meg lassan az esési nyomást a távolság csökkentésével a megfelelő érték megtalálásához.

Végül alacsonyabb nyomással egyszerűen mosd le a mohát a felületről.

Védőfelszerelés használata.

Munkavégzés közben viselj védőszemüveget, mivel a víz felverhet apró kavicsokat és darabkákat. Ezért arra is ügyelj, hogy más személyek – különösen gyermekek – megfelelő távolságban maradjanak. Gondoskodj erős védőcipő viseléséről.

A felület csak enyhén szennyezett vagy mohos? Ezután szereld össze a magasnyomású mosót a Bosch DELUXE terasztisztítóval. A terasztisztító forgó fúvókái egy védőburkolaton belül helyezkednek el. A kefék nem alkalmasak tisztításra, hanem megakadályozzák, hogy a kosz szétspricceljen és a házfalra szóródjon. Ezáltal nem kell nyomást gyakorolnod a Bosch DELUXE terasztisztítóval, hanem csak hagyd kényelmesen siklanod a felületen. Szabadulj meg a mohától eredményesen!

Eresz tisztítása.

Így mosd ki az avart és a koszt az ereszből.

Az esővíz patakokban folyik az ablak előtt? Ha előbb nem is, most már biztos: eldugult az eresz. Legalább évente egyszer meg kellene tisztítani minden ereszt, hogy a túlfolyó víz ne károsítsa a homlokzatot.

Itt olvashatod, hogyan távolíthatod el az avart és koszt a magasnyomású mosóval az ereszből.
Ereszcsatorna és lefolyócső tisztításához a következők használatát ajánljuk:

Bosch 90°-os fúvóka

Biztonság mindenek előtt.

A tervezett tisztítás előtt az első kérdés: egyszerűen hozzáférsz az ereszcsatornához? Ha az épület többszintes, vagy az ereszcsatorna nehezen hozzáférhető, akkor a tisztítást mindenképpen egy erre szakosodott céggel végeztesd el!

Alacsonyabb tetők esetén Te is nyugodtan belevághatsz. A magasnyomású mosó stabilan álljon a földön. Ha a kerti tömlő hatótávolsága nem elég nagy, használj Bosch hosszabbító tömlőt.
Fejmagasság felett futó ereszcsatornáknál a legegyszerűbb a Bosch 90°-os fúvóka használatával dolgozni. Ennek segítségével könnyedén eltávolíthatod a leveleket és a koszt anélkül, hogy kificamítanád a vállad.

Tisztítás közben ügyelj arra, hogy az avart és a koszt ne a lefolyócsőbe öblítsd. A legjobb, ha az ellenkező irányban mosod – a lefolyócsőtől távolodva –, vagy rövid ideig lefeded azt.

Eldugult lefolyócső tisztítás.

A lefolyócső már el van dugulva? Használd a Bosch csőtisztítót, és kézzel vezesd be a tömlőt a csőbe. Az előoldali fúvókák kimossák a szennyeződéseket. A tömlő rugalmasságának köszönhetően akár könyökidomokban is alkalmazható.

A dugulás megelőzésére a tisztítás után lefedheted a lefolyócsövet egy speciális szűrővel vagy ráccsal.
Egyébiránt: a háztulajdonosokat Németországban például törvény kötelezi az ereszcsatornák tisztán tartására. Ennek oka, hogy egy nem megfelelően tiszta vagy eltömődött eresz legrosszabb esetben a homlokzat károsodását, vagy más, magas javítási költséggel járó vízkárt okozhat az épületen.

Sok sikert az eresztisztításhoz!

Autóápolás.

Így moshatod le a saját autódat.

Nemcsak az otthon és a kert – egy autó is nagyobb öröm, ha tiszta és ápolt. Az autó fényezésének számos természetes ellensége van: madárpiszok, sár, por, virágpor és útszóró só is fenyegeti. De ugyan kinek van kedve folyton az autómosóba furikázni?

Most megtudhatod, hogyan moshatod le egyszerűen a saját autódat a magasnyomású mosóval.
Autód tisztításához a következők használatát ajánljuk:

Bosch nagynyomású fúvóka tisztítószerhez

Durva kosz eltávolítása.

Autómosás saját telken – szabad-e vagy sem? Az erre vonatkozó szabályozás országonként és lakóhelyenként változik. Általánosságban: még tiszta vízzel történő mosásnál is kerülhetnek üzemanyag- és tisztítószer-maradványok a talajvízbe. Ezért ellenőrizd az aljzat megfelelő szilárdságát, és biztosítsd, hogy a mosóvíz a csatornarendszerbe jusson.

Szabad autót mosnod? Akkor indulás: be van csukva minden ablak, illetve a tetőablak is? Akkor először egy lapos sugárfúvókával távolítsd el a durva szennyeződéseket.
Eközben tarts kellő távolságot a fényezéstől, hogy fel ne sértsd azt – legalább 20 cm javasolt. Ezután óvatosan haladj tovább a tisztítandó helyekre.

A sugarat soha ne irányítsd merőlegesen a felületre – akár a keréktárcsát, akár a szélvédőt, akár a fényezést tisztítod. A laposabb beesési szög kíméletesebb.
Hosszú sávokban haladva, a felületre nézve vízszintesen haladj – oda-vissza.

Figyelem: a lapos sugárfúvókát soha ne irányítsd közvetlenül puha felületekre, például a gumiabroncsokra vagy a tömítésekre. A gumi rideggé válhat, ami gumiabroncsok esetében veszélyes lehet.

A tiszta végeredmény.

A durva tisztítás után a tisztítószerhez való Bosch nagynyomású fúvóka speciális autósampon felvitelét teszi lehetővé. Kérjük, itt is vedd figyelembe a nemzeti környezetvédelmi előírásokat, valamint a sampongyártó utasításait.

A Bosch mosókefével végül finoman lekefélheted, és ezzel alaposan megtisztíthatod az autót. Végezetül tiszta vízzel öblítsd le az autót.
Fontos: az autót hideg tél vagy forró nyár idején ne tedd ki hőmérsékleti sokknak a túl forró vagy túl hideg vízzel – ilyenkor mikroszkopikus repedések képződhetnek a lakkon, valamint a szélvédőn.

A sikeres mosás után a víz- és vízkőfoltokat egy nedvszívó autótisztító kendővel letörölheted. Sok örömet kívánunk a tiszta autódhoz!

Magasnyomású mosók a BOSCH-tól: