Bosch szerszámgépek visszarúgása

Bosch

A Robert Bosch GmbH, közismert nevén Bosch, egy német multinacionális mérnöki és technológiai vállalat, amelynek székhelye Gerlingenben található. A vállalat alapítója Robert Bosch, az alapítás 1886-ban történt meg Stuttgartban. A Bosch fő működési területei négy üzletágra oszlanak: mobilitás (hardver és szoftver), fogyasztási cikkek (beleértve a háztartási készülékeket és elektromos szerszámokat), ipari technológia (beleértve a hajtást és vezérlést), valamint az energia- és épületgépészet.

 

Elektromos szerszámgépek visszarúgása

A Bosch elektromos szerszámai, mint például a DDH181X akkumulátoros fúrógép, új fajta technológiával rendelkeznek, amely csökkenti a visszarúgás kockázatát. Ahogy ez a fúrógép és más szerszámok nagyobb teljesítményt kapnak, a visszarúgás kezelésének problémája egyre hangsúlyosabbá válik. Itt jön a képbe az Active Response Technology ami hatalmas segítségünkre van.

Amikor egy ilyen fúrógép elakad – kötési helyzetbe kerül -, a motorra adott teljesítmény alkalmazása nem szabadítja ki a fúrófejet. Néhány ilyen új akkumulátoros szerszámnak van tartalék teljesítménye, a hirtelen nagy nyomatékú mozgások elforgathatják a fúrót valamint a kezelő csuklóját és karját. Ez hosszú távon fárasztó lehet, valamint a munkavégzés sem olyan komfortos ebben az esetben, továbbá veszélyes is lehet testi épségünkre. Előfordulhat, hogy a szerszám kicsavarodik a használója kezéből, körbefordul, és megüti a kezelőt vagy a szerszám közelében lévő személyt, ezzel akár testi sérülést okozva.

Az Active Response Technology segít megakadályozni, hogy az elektromos fúrógép kilengjen, és megkíméli használóját a csuklórándulástól vagy egyéb kellemetlenségtől. Csökkenti a hirtelen nyomatékreakciók kockázatát kötési helyzetekben.

 

Active Response Technology kezeli a visszarúgást

A Bosch Brute Tough™ DDH181X DDH181X fúró/csavarozó vagy a HDH181X kalapácsos fúró/csavarozó beépített gyorsulásérzékelője képes érzékelni a gyors forgási reakcióerőket, amelyek akkor alakulnak ki, amikor az egyik fúrófej beakad. Ez az érzékelő a motoráram leállításával korlátozza a szerszám forgását. Amikor ez megtörténik, a motor azonnal leáll, és ez minimálisra csökkenti az elektromos szerszám nem kívánt további forgását, tehát gyakorlatilag leállítja azt, és egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a kezelést. Ez csökkenti a visszarúgás kockázatát a nagy nyomatékú alkalmazások során, a teljesítmény kis mértékű csökkenése mellett.

Egyéb, Active Response technológiával ellátott elektromos szerszámok

A Bosch Active Response Technology rendszert úgy tervezték, hogy a Bosch fejlett érzékelőit és elektronikáját mechanikus sérülésmegelőző rendszerekkel kombinálva csökkentse a felhasználók sérülés veszélyét.