Bútorszövet rögzítése tűzőkapcsokkal

Bútorszövet rögzítése tűzőkapcsokkal

Bútorszövet rögzítése tűzőkapcsokkal – Ezzel minden a helyére kerül

Az akkumulátoros és elektromos tűzőgépekkel különféle anyagokat – mint például szövetet, kartont és fóliát – lehet gyorsan és kényelmesen rögzíteni. Így rögzítse a hornyokban a szék vagy fotel ülőfelületének kárpitját.

 

Eljárás:

Egy akkumulátoros vagy elektromos tűzőgéppel minden a helyére kerül:

  1. Terítse ki a bútorszövetet, és igazítsa rá a behúzni kívánt párnát. A párna kerületéhez adjon hozzá kb. 5 cm-t (vagy többet, a párna vastagságától függően), és rajzolja rá a szövetre a szabásvonalat. Ekkor a szövet leszabható egy univerzális vágóval vagy egy ollóval.
  2. Igazítsa a párnát a szövetre az alaplapjával felfelé. Hajtsa be a szövetet az egyik oldalon, és rögzítse egy-két tűzőkapoccsal a lemez közepén. Majd egyenesítse ki a párnát, simítsa el a szövetet, és rögzítse a túlsó oldalt szintén középen egy-két tűzőkapoccsal. Ennek megfelelően járjon el a másik két oldallal is. Végül rögzítse a szövetet tűzőgéppel minden oldalon középről kifelé a széléig.
  3. Ráncolja össze a szövetet a sarkokon. Az ülőfelület lekerekítésénél készítsen két nyílt redőt, egyébként csak egyet. Tűzze a redőket a lemezhez.