Szintezés

Szintezés

Szintezés

Legmodernebb technika

Szintezésen a magasságbeli különbségek megállapítását és kiegyenlítését értjük, vagy több pontnak egy egyenes mentén történő beigazítását. Mindegy, hogy könyvespolcot kell feltenni, csempéket kell lerakni vagy képeket kell felakasztani – az elektronikus szintezőkészülékek lényegesen megkönnyítik a munkát.

Eljárás:

Így helyezhet el egyszerűen és pontosan bármit, amit fel akar tenni:

1

A pontlézerek a manuális szintezés eszközei. A pontlézert manuálisan, egy libella segítségével kell beigazítani. A csempék lerakásához ideális a Bosch PLT2 csempelézer: két lézersugarat vetít, pontosan 90 fokos szögben, a munkafelületre.

2

Az önszintező készülékek, mint például a Bosch Quigo keresztvonalas lézer, önműködően állnak be merőlegesre. Egyszerűen állítsa fel, kapcsolja be, és a falon megjelenik egy pontosan függőleges és egy pontosan vízszintes vonalból álló kereszt.

3

A Bosch PLL 360 önszintező 360 fokos lézer egyidejűleg vetít egy-egy pontosan vízszintes vonalat mind a négy falra. Így mind a négy falra azonos magasságban helyezhet el tárgyakat, vagy minden fáradság nélkül készíthet egy teljesen körülfutó szegélyt.