Celli RAPID zománcfesték 3in1

Celli RAPID zománcfesték 3in1

Tartós bevonatot képez acél, alumínium és horganyzott felületeken

Alkalmazási terület
Fa- és fémfelületek (acél, kovácsoltvas, alumínium, horganyzott idomok) bevonására szolgál, külső és belső munkákra egyaránt alkalmas. Gyorsan száradó, tartós bevonatot képez.

Különleges tulajdonság
Mechanikus tisztítás (csiszolás, drótkefézés) és zsírtalanítás után a fémfelületen visszamaradó rozsdás felületre is felhordható. A RAPID zománcfesték 3in1 olyan adalékanyagokat tartalmaz, melyek

  • a vasoxidot vízben oldhatatlan komplex vegyületté alakítják,
  • a fémtiszta felületen korróziógátló bevonatot képeznek,
  • ezeken a felületeken a műgyanta alapú zománcfesték gyorsan száradó, jól tapadó, mechanikailag és az időjárással szemben ellenálló védőbevonatot biztosít.

A RAPID zománcfesték 3in1 alkalmazásánál tehát sem rozsdaátalakító, sem alapozó festés nem szükséges, csak alapos mechanikai tisztítás és zsírtalanítás.

Kiadósság: 8-10 m²/liter, a felület minőségétől és a felhordás módjától függően

Javasolt rétegszám: 2 réteg, de 1 rétegben is jól takar

Száradási idő 20°C fokon: 15 perc porszáraz, 2 óra száraz

Felhordás módja: szórással, ecsettel, hengerrel

Hígítás, festőeszközök elmosása: nitro hígítóval vagy szintetikus hígítóval
Felhasználás előtt a doboz tartalmát alaposan fel kell keverni.

Legjobb eredmény szórással érhető el. A második réteg felvitele: 20-30 perc elteltével történjen (száradási körülményektől függően). A festékszórás során be kell tartani a tűzveszélyes festékek felhordására vonatkozó munkavédelmi és biztonságtechnikai előírásokat. A szórási viszkozitás beállításánál a túlhígítást kerülni kell, nehogy a függőleges felületeken a zománcréteg megfolyjon. Szabadban végzett festés során kerüljük a túl meleg illetve szeles időszakot, mert a túl gyors száradás miatt a festék nem jól terül.

Felépítés: levegőn száradó műgyantát, különleges rozsdaátalakító és korróziógátló adalékanyagokat, színező pigmenteket és töltőanyagot tartalmazó zománcfesték.

A RAPID zománcfesték 3in1 más festéktípusokkal nem keverhető. A termék nem tartalmaz ólom-vegyületet.

Kiszerelési egységek: 0,75 L, 2,5 L, 5 L, 20 L

Színek: sötétbarna, világosbarna, sötétszürke, világosszürke, fehér, fekete,sárga, piros, vörös, kék, sötétzöld, világoszöld.