Creaton kiegészítők és tartozékok

A kifogástalan minőségű alapcserepek nem elegendőek ahhoz, hogy a tető esztétikus és szép legyen. A CREATON tartozékcsalád elemei egy jól átgondolt, optimalizált rendszert alkotnak. Minden elem arra szolgál, hogy egy tető valóban biztonságos és szép legyen. A tetőn lévő összes csatlakozási pont és tetőelem a rendszeren belül megoldható az eredeti CREATON tartozékokkal, így nem kell költséges, kevésbé professzionális speciális megoldásokban gondolkodni.

Egy valódi CREATON tető kizárólag az alapcserép anyagával megegyező tartozékokkal készül. Ez garantálja a megbízható minőséget és az azonos élettartamot. Ahol nem lehetséges az alapanyaggal azonos tartozékokat használni, ott a megoldás a festett fém, amely ugyanolyan elvárt tartóssággal és minőséggel rendelkezik.

A CREATON tartozékválaszték az orrdugóktól a szellőzőnyílásokig és a rögzítőelemekig terjed.

 

Oromszegélyek

A nyeregtető oromzatok a professzionális tetőtervezés elengedhetetlen részét képezik. Esztétikai hatása mellett a tető viharbiztonsága szempontjából is döntő jelentőségű, mivel egy szakszerűen kivitelezett, megfelelő rögzítésekkel ellátott nyeregtető ellenáll a szél erejének, és megakadályozza a tetősík meghajlását.

 

Ereszszegélyek

Az eresz a tető fontos műszaki része. Nemcsak az esővíz egyenletes elvezetése szempontjából az ereszcsatornába, hanem a szellőzőlevegő ellátása szempontjából is a tetőhéjazat alatt.

 

Élek lezárása

A különböző tetőszintek egymásba illesztése által létrehozott pozitív éleket általában kúpos cserepek alkalmazásával tömítik. Minden termékhez a kúpos cserepek a cserepek kialakításának megfelelő méretben állnak rendelkezésre.

 

Hófogás

A tetőn felgyülemlett hó komoly veszélyt jelent az utcaszinten közlekedő gyalogosokra és járművekre, és károsíthatja a tető egyes szerkezeti elemeit, például a felfüggesztett ereszcsatornákat. Ezért fontos megakadályozni, hogy a hó lecsússzon vagy leessen a tetőfelületről.

 

Átvezetések

A tető általában nem csak egy homogén kalap, amely megvédi az épületet az időjárástól. Olyan átvezetéseket kell tervezni, amelyeknek a vízszigetelés és a vízszállítás kettős funkcióját kell biztonságosan és időjárásállóan betölteniük. Ide tartozik az égéstermékek elvezetése, a padlások szellőztetése és az épületgépészeti lefolyócsövek, a napelemes rendszerek és napkollektorok elvezetése és csövezése, a különböző keresztmetszetű tetőtartók felszerelése és rögzítése. Ezekhez a feladatokhoz speciális kerámia tartozékok állnak rendelkezésre.

 

Félnyeregtető

Napjainkban népszerű építészeti megoldás a különböző egyszerű féloldalas tetőszerkezetekből álló tetőszerkezet. Ezeknél a hagyományos kúpos cserép kivitel általában nem alkalmazható. A drága, bonyolult és csúnya lemezes kivitel helyett a CREATON kiegészítő rendszere anyagában azonos megoldást kínál. A villanypólya alapeleme a féltetőcserép, amelyet féltető-szellőzőcseréppel és féltető-szegélycseréppel (jobb és baloldali változatban) kombinálnak.

 

Járható tető

Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy a kéményekhez, tetőablakokhoz vagy más tetőszerkezetekhez a tetőteraszon kívülről férjen hozzá. Közvetlenül a cserepeken járni nem biztonságos, és magában hordozza a megcsúszás és a leesés veszélyét. Ezért a CREATON kifejlesztett egy megbízható és kipróbált hozzáférési rendszert. A rendszer minden egyes eleme nagy szilárdságú öntött alumíniumötvözetből készül, amelynek felületi bevonata a cserép színéhez igazodik. A CREATON öntött alumínium járdarendszere a legmagasabb minőséget képviseli. Nincs más hasonlóan tartós és minőségi termék a tetőbiztonsági piacon.

 

Szellőztetés

A tetőfedés alatti légrés szellőzése rendkívül fontos épületfizikai szempontból. Nyáron a tetőcserepek alján lévő levegő a napsugarak hatására akár 70-80 Celsius-fokra is felmelegedhet. A felmelegedett levegő szellőztetése nagyon fontos, mert enélkül a szigetelésen keresztül történő hőveszteség nagymértékben hozzájárul a belső tér fűtési terheléséhez. Télen pedig a hideg levegő lecsapódhat, ami nedvesség- és faanyagmegőrzési problémákhoz vezethet.

 

Tetőfóliák

A tetőfedő membránok a tetőfedés alatti tetőszerkezetek védelmének nélkülözhetetlen részét képezik. Megvédik a hőszigetelést és a hőszigetelő szerkezeteket a fedőanyag szintje alá behatoló nedvességtől. A páraáteresztő membrán előnye, hogy a használat során a belső térben keletkező pára átengedi és beengedi a szellőzőrésbe anélkül, hogy a szerkezet tömörségét veszélyeztetné. A CREATON rendszer négyféle páraáteresztő membránt tartalmaz.

 

Ereszcsatorna

A CREATON függesztett ereszcsatorna rendszer egy innovatív rendszer, amely minden követelményt kielégít, és az összes rendelkezésre álló tartozékkal és rögzítőeszközzel együtt szállítják. Függesztett ereszcsatorna a CREATON tetőfedő anyag bármely színében és típusában, a különböző igénybevételeknek megfelelő keresztmetszetben.

 

Rögzítések

A tető olyan szerkezet, amely ki van téve a kedvezőtlen időjárási körülményeknek, például a szél pusztító erejének. A jól átgondolt és kivitelezett csatlakoztatások ellenére előfordulhatnak olyan szélsőséges időjárási körülmények, amelyek az egyes elemek szakszerű rögzítését igénylik. Az egyes tetőcserepek rozsdamentes acélcsavarokkal történő rögzítése alapesetben elegendő lehet, de bizonyos időjárási körülmények és dőlésszögek esetén további rögzítésekre lehet szükség.

A Creaton termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!