Már az építkezésnél vegyük figyelembe az alvásminőséget

A megfelelő alvás fontos szerepet játszik immunrendszerünk megerősítésében és a kórokozókkal szembeni védelemben. A Baumit kutatásai azt mutatják, hogy a környezeti toxinok és a zaj jelentős hatással lehetnek alvásminőségünkre, és hogy az otthonunkban található építőanyagok hozzájárulhatnak a jobb alváshoz és az általános jó közérzethez.

 

A különböző légszennyező anyagok, mint például a finom por vagy az építőanyagokból kiszabaduló részecskék, valamint a közlekedési zaj, a szomszédok zaja vagy más forrásokból származó zaj szintén megzavarhatják az alvást, és ronthatják a szervezet regenerálódási és immunrendszer erősítési képességét. Az alváshiány növeli a fertőzések kockázatát, ezért a megszakítás nélküli, minőségi alvás kulcsfontosságú tényező egészségünk támogatásában.

 

Két dolgot kell szem előtt tartania otthona kialakításakor, hogy biztosítsa a pihentető alvást:

  1. Fontos a friss levegő:

A rendszeres szellőztetés mellett a kutatások azt mutatják, hogy a beton, tégla és ásványi belső vakolatú otthonok biztosítják a legjobban az egészséges környezetet, amely minimális szennyezőanyagot enged be a belső térbe, így ideális páratartalom mellett biztosítja a jobb alvást elősegítő jó levegőminőséget.

 

2) Fókuszáljon a nyugalomra:

Az olyan falanyagok, mint a tégla és a beton optimális védelmet nyújtanak a külső zajoktól. Sűrű szerkezetük lehetővé teszi a hanghullámok jobb elnyelését, ami jelentősen csökkenti a beltéri zajszintet. Ezenkívül a külső szigetelés további védelmet nyújt a zaj ellen, mivel elnyeli a hangot, mielőtt az épületbe jutna. Ez különösen előnyös lehet forgalmas vagy zajos környéken.

 

Érdemes tehát nem elfelejteni, hogy az alvás nem csak pihentetőbbé tesz, hanem az immunrendszert is erősíti! 

A Baumit termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!