Dinamikus és robosztus: az EnergyFlex család akkumulátoros kerti gépei

Dinamikus és robosztus: az EnergyFlex család akkumulátoros kerti gépei

Dinamikus és robosztus: az EnergyFlex család akkumulátoros kerti gépei

Hasznos ötletek

Gyors befogás

A gyorsfeszítő használatával a lánc szerszám nélkül gyorsan feszíthető meg és üzemelhető be, így a lánc és a láncvezető cseréje is gyorsan elvégezhető.

Hosszú élettartam, karbantartásmentes

Az AL-KO elektromos láncfűrészek a tökéletes megjelenéssel fejezik ki a dizájnt, a nagy teljesítményű motorok, az Oregon láncvezetők és láncok pedig a nagy vágásteljesítményről és hosszú élettartamról gondoskodnak. Az automatikus lánckenés és az olajtartály kémlelőnyílása megkönnyíti a karbantartást.

Tökéletes vágás és védelem

A tartósan éles, gyémántcsiszolt kések hajszálpontos vágást biztosítanak. Az ütésvédelem védi a kést talaj- vagy fal menti vágáskor, a gép tokja pedig falra is akasztható.

Új 40 V-os akkuk

Az EnergyFlex széria akkumulátorai most még nagyobb teljesítménnyel!

40 Volt és 4 Amperóra 

  • I Fűnyírás: akár 20 percig
  • I Lombfújás: akár 30 percig
  • I Talajlazítás: akár 10 percig
  • I Sövényvágás: akár 120 percig
  • I Ágvágás: akár 20 percig
  • I Töltési idő: 90 perc

Az EnergyFlex család akkumulátoros kerti gépeinek „kicsi” akkumulátora 144 Wh teljesítménnyel biztosítja a vezeték nélküli és könnyed kerti munkát, akár 120 perc mükődési idővel.

40 Volt és 5 Amperóra 

  • I Lombfújás: akár 40 percig
  • I Talajlazítás: akár 15 percig
  • I Sövényvágás: akár 140 percig
  • I Ágvágás: akár 30 percig
  • I Töltési idő: 120 perc

Az EnergyFlex család akkumulátoros kerti gépeinek „nagy” akkumulátora 180 Wh teljesítménnyel gondoskodik a vezeték nélküli és könnyed kerti munkát, akár 140 perc mükődési idővel.

Akku-Kettensäge der EnergyFlex-Familie

Fűnyírás,sövényvágás vagy őszi lombszívás egyetlen akkumulátorral – az EnergyFlex családdal ez nem probléma.4 féle fűnyíróval és számos kézi géppel az Energyflex akkumulátoros család mindent tartalmaz, amire az Ön kertjének szüksége lehet.Az akkumulátoros láncfűrész egyesíti mind a benzin motoros fűrészek előnyeit, lásd a rugalmasság, mind az elektromos láncfűrészek előnyeit, lásd a kevés karbantartást és az égéstermék mentességet.

AL-KO akkumulátoros láncfűrészek előnyei:

 • I erős vágóteljesítmény és hosszú élettartam az eredeti Oregon fűrészlapnak és láncnak köszönhetően
 • I Az EnergyFlex termékcsalád modellje, ezért nincs hozzá
 • I egyszerű, szerszám nélküli láncfeszítés
 • I automatikus lánckenés és olajtartály kémlelőnyílás
 • I A biztonságról a rendszerfék és a gyors láncleállítást biztosító kézvédő kengyel gondoskodik

Tudnivalók

Az akkumulátoros fűrészek nagy segítséget jelentenek a kertben. Mivel erős motorral és éles lánccal vannak ellátva, ezért nagyon fontos az elővigyázatosság a gép használatakor.

  • I A megfelelő védőruha
   Mielőtt elkezdené a munkát, öltözzön fel megfelelően. A fej, a szemek , fülek, kezek, lábak és lábfejek védelme kötelező. Arcvédő plexivel ellátott sisakot és fülvédőt kell viselni a zaj, a lehulló ágak és forgácsok miatt. Ezenkívül elengedhetetlen egy vágásvédő nadrág megerősített lábszárbetéttel és egy vágásvédő csizma is.
  • I Az akkumulátoros fűrészek helyes beindítása
   Az akkumulátoros fűrészek beindítása nagyon egyszerű. A láncféket ki kell oldani, a reteszelő gombot a be-ki kapcsoló billentyűvel egyidejüleg be kell nyomni.
  • I Így tartsa az akkumulátoros fűrészt helyesen
   A tartófogantyút úgy kell tartani, hogy a hüvelykujj mindig a fogantyút körülvegye. A motoros fűrészt mindig két kézzel tartsa! A láncfűrészt a vágásnál lehetőleg támassza meg ( a törzsnél vagy a hátsó fogantyúnál ) . A támasztás növeli a biztonságot és megkönnyíti a tartást.
  • I Ideális testtartás fűrészelésnél
   Motoros fűrésszel való vágásnál az alaphelyzetet úgy kell megválasztani, hogy a test ne billenjen ki az egyensúlyából. A szilárd és biztos állásért a lábaknak oldal és hosszirányban kell lenniük. A bal lábat nem szabad az elülső tartófogantyú vonala elé helyezni. A motoros fűrészt ne használja létrán és fára állva se!
  • I Ápolás: rendszeres után feszítés és az akkumulátoros fűrész olajozása
   A lánc rendszeres megfeszítése megakadályozza a láncvezető kopását és a lánc leugrását. Egyszerűen és szerszám nélküli gyorsbeállítással tudja megfeszíteni. Fontos a láncolaj is, mivel az olaj nélküli fűrészelés következtében a láncvezető és a lánc is idő előtt tönkremehet. Az automatikus láncolajozás és az olajszint ellenőrző ablak megkönnyíti a karbantartást.
 • I A motoros fűrészek tisztítása kötelező
  A beszáradt, makacs szennyeződések miatt mint pl, a gyanta a motoros fűrészek rendszeres tisztítása elkerülhetetlen. Vegye le a láncot és tisztítsa meg minden munka után. Különösen fontos a mindig megfelelően megélezett lánc. Csak abban az esetben csinálja ezt Önt, ha a használati útmutatóból ezt megtanulta.Benzines láncfűrészeknél minden használat után tisztítsa meg a légszűrőt, az olajcsatlakozót, a vezető sínt és a henger bordákat. Általános érvényű: ha a használati utasításban lévő karbantartási tervet betartja, akkor nem kell aggódnia motoros fűrésze állapotáért.

Előnyök

Kábelmentes fűnyíróink károsanyag kibocsátás mentesek , halkan üzemelnek és hatókörük nem korlátozott. A lítium – ion akkuk mindig feltölthetők, nem rendelkeznek memóriahatással és nagyon csekély az önkisülés esélye.

 • I -Kábel – és károsanyag mentes a Li-ion akkunak köszönhetően
 • I -Robosztus Acéllemezház
 • I -Nagy Vágószélesség az Akkus Fűnyíró területen
 • I -Biztonságos indítás biztonsági kulccsal

Győztes típus

A kábelmentes szegélynyírók területén az Szegélynyíró:AL-KO GT 36 Li igazi művész. A „Do-it-yourself” magazin ezt az akkus szegélynyírót „nagyon jónak” értékelte (7/2016 kiadás). Különösen pozitívan értékelték a tesztben a magas teljesítményt és a hosszú üzemidőt, a praktikus beállítási lehetőséget valamint az ergonómikus kiegészítő fogantyút.

Egyéb előnyök

 • I -Az EnergyFlex család tagja
 • I -Forgatható vágófej
 • I -Pót damildobbal

EnergyFlex-Család

Innovatív, környezetbarát és tiszta – ez az EnergyFlex akkumulátoros család, amivel minden szokásos kerti munka vezeték és fáradozás nélkül kivitelezhető. A kulcs: az erőteljes lítium ion akkumulátor, amely minden EnergyFlex géphez illik, így a használat után pillanatok alatt kicserélhető és a munka folytatható.

Az EnergyFlex-család legfontosabb része a 40 V max / 4,0 Ah ill. a 40 V max / 5,0 Ah teljesítményű lítium-ion akkumulátor . A tetszetős forma mellett jó a fogása és töltési ideje mindössze 1,5 óra (4 Ah) ill. 2 óra (5 Ah). Könnyen és egyszerűen leolvasható a LED kijelzőn keresztül, ha az akkumulátor feltöltött.

Ha az akkumulátor teljesen feltöltött, készüléktől függően, akár 120 percig is használható. Négy fűnyíró mellett számos kézi gép is rendelkezésre áll – a szegélynyírótól és lombfújótól kezdve a sövényvágón és láncfűrészen át egészen a sokoldalú Multitool-ig minden szerepel a termékcsalád kínálatában.

Ez utóbbival , a különféle elemeknek köszönhetően, szinte minden kerti munka elvégezhető. Függetlenül attól, hogy a talajon vagy a magasban – kaszával, szegélynyíróval, sövényvágóval-vagy magassági ágvágóval dolgozik, minden feladat halkan, károsanyag kibocsátás mentesen és a kellemetlen vezeték nélkül végezhető el.

Munkatársaink barkácsáruházainkban és tüzéptelepeinken rövid határidővel vállalják az AL-KO gépek beszerzését, vagy válasszon készleten levő termékeink közül!
  Forrás: AL-KO