Hidegburkolati ragasztási rendszer

Hidegburkolati ragasztási rendszer

Hidegburkolati ragasztási rendszer

Baumit rendszer

A Baumit Baumacol hidegburkolati ragasztási rendszere mind beltéri, mind kültéri munkák esetén minőségi megoldást nyújt és minden vonatkozásban megfelel a belsőépítészetben és a felújítások során támasztott magas szakmai követelményeknek.

Tudjon meg többet a Baumacol hidegburkolati ragasztási rendszerről a baumacol.hu oldalon.

Kerámiaburkolatok lerakásához teherbíró és sima aljzatra van szükség. A „Baumit Grund” és a „Baumit SuperGrund” alapozók javítják a tapadást. A „Baumit Nivello” önterülő aljzatkiegyenlítők eltüntetik a padlón lévő egyenetlenségeket, és optimális aljzatot biztosít a későbbi csempézéshez.

Hidegburkolati ragasztók

A Baumit hidegburkolati termékcsalád lehetőséget nyújt az optimális ragasztó kiválasztására kerámiaburkolatokhoz, aljzatokhoz, bármilyen követelmények esetén.

Családi házaknál jól használható Csempézésre a „Baumacol Basic” vagy a „Baumacol ProPlus”, a „Baumacol FlexUni” a teraszokon történő kerámiaburkolat lerakásakor, nagyobb igénybevételnek kitett aljzatoknál pedig a „Baumacol FlexTop”.

Zseniális fugázás

A fugáknak a kerámialapok közötti összeköttetésként különösen fontos funkciójuk van. Fontos látványelem, ugyanakkor védelmet és biztonságot nyújtanak, a burkolat tartósságát szolgálva. A csempe és a fuga megfelelő kombinációjával a legkülönbözőbb térhatások hozhatók létre. A Baumacol PremiumFuge ennek megfelelően 24 színárnyalatban kapható. A Baumacol PremiumFuge rugalmas, víz- és szennyeződéstaszító, így Önnek a szépséget és a biztonságot, a burkolat tartósságát kínálva hosszú évekre.

Nedvesség elleni szigetelés

A nedves helyiségekben (fürdők, zuhanyozók) vagy nem fedett teraszokon kialakított hidegburkolati rétegek alatt a megfelelő vízszigetelést (és így az épületszerkezetek védelmét) az ún. kent szigetelések alkalmazásával biztosíthatjuk.

A Baumacol Proof egykomponensű szigetelés alkalmas a felületek varrat- és fugamentes bevonásához.

A Baumacol Protect teraszok, erkélyek és mindenfajta kültéri felület minőségi szigetelésére használható.

Előkészítés és alapozás

A szakszerű hidegburkolás alapfeltétele a szilárd, teherbíró és teljesen sima aljzat. Az új csempeburkolat elkészítése előtt az aljzatot elő kell készíteni: el kell távolítani a régi, zsíros padlóbevonatokat, a ragasztó- festékmaradványokat is.

A burkolás előtt tapasszal ki kell javítani a nagyobb repedéseket és egyenetlenségeket. A tapadás javítása érdekében előzőleg minden aljzatot alapozni kell. Az erősen nedvszívó aljzatok például csökkenthetik a ragasztó tapadását. A megfelelően megválasztott alapozó egyenletes tapadást biztosít, és gondoskodik arról, hogy az aljzat a ragasztó nedvességét egyenletesen vegye fel. Így a ragasztó tapadása optimális lesz.

Aljzatkiegyenlítés

Kerámiaburkolatok lerakásához teljesen sima aljzatra van szükség, különben a csempék leválhatnak illetve a tapadás nem lesz megfelelő. Korábban a csempézéshez még viszonylag vastag habarcságyat alkalmaztak. Ma már azonban az aljzatot előzőleg vékonyágyas habarccsal kiegyenlítik.

A speciálisan padlókhoz kifejlesztett Baumit Nivello Duo önterülő aljzatkiegyenlítő 3-10 mm-es, a Baumit Nivello Quattro akár 1-20 mm-es, a Nivello Centro extra szilárdsággal 5-30 mm-es szintkülönbségek kiegyenlítésére is alkalmas.

Forrás: Baumit