DIY Tükör ablak stílusban

Egy tükör elhelyezése az otthonában nagyszerű módja annak, hogy bármilyen teret nagyobbnak érezzen, de az ablak stílusú tükrök különösen hatékonyak a tér illúziójának megteremtésében, mivel valódi ablakot utánoznak.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet Ön is könnyedén otthonában ablak utánzatú tükröt pár egyszerű eszköz segítségével, amivel pénzt takaríthat meg, és pontosan olyan stílusban készítheti el a választott tükröt, amilyenben szeretné!

Ehhez szüksége lesz a Gorilla Grab ragasztó Crystal Clear termékére, mellyel egyszerűen elkészíthető a kívánt végeredmény és nem kell aggódnia, hogy a ragasztó kilátszik, mivel teljesen átlátszóan szárad.

 

Mire lesz szüksége?

  • Egy megfelelő méretű tükörre (vásárolhatsz egy sima tükröt, ha a nulláról kezded, vagy felújíthatsz egy régit).
  • Gorilla Grab ragasztó Crystal Clear terméke.
  • Vékonyfa (a méret és a szükséges mennyiség a tükör méretétől és kialakításától függ).
  • A tükör méretére vágott MDF lap (nem kötelező).

 

Ablak stílusú tükör elkészítése lépésről lépésre

Előkészületek és mérés

Először is ki kell mérnie és megfelelő nagyságúra kell vágnia a vékonyfát, hogy a kiválasztott mintát megformázza. Mi úgy döntöttünk, hogy 9 szekciót alakítunk ki, amihez 4 külső darabra, 2 függőleges belső darabra és 6 kisebb vízszintes belső darabra volt szükség. Miután méretre vágta, lefestheti a facsíkokat egy Önnek tetsző színre, majd várja meg, míg megszárad.

 

Falra szerelés

Ha a tükör falra szerelését tervezi, akkor javasoljuk, hogy a hátoldalra egy MDF lapot tegyen, amely lehetővé teszi a rögzítéshez szükséges csavar hozzáadását. Először is le kell vágnia az MDF-et a tükör méretével megegyező méretre. Ezt követően vigye fel a Gorilla Grab Adhesive Crystal Clear ragasztót a tükör hátuljára cikcakkos mintázatban. Ezután helyezze rá az MDF-et, és körülbelül 60 másodpercig nyomja le, hogy biztosítsa az erős ragadást és kötést. Hagyjon 24 órát a ragasztó teljes kikeményedésére.

 

Ragasztás

Végül a megfelelő méretre vágott és befestett facsíkokat a tükör elejére kell ragasztani. Vigyen fel néhány pöttyöt a Gorilla Grab Adhesive Crystal Clear ragasztóból a facsíkok mentén (kb. 2 hüvelyk távolságban), majd helyezze a tükör felületére a kívánt pozícióban. Nyomja a fát a tükör felületéhez kb. 60 másodpercig, a felesleget vagy kiömlött anyagot azonnal tisztítsa meg egy tiszta, száraz ruhával. Ismételje meg az összes csíkfadarab esetében. Ha minden darab a helyén van, hagyja 24 órán át érintetlenül, hogy a ragasztó teljesen megszilárduljon.

 

El is készült az új designos tükör, mellyel feldobhatja a teret. A DIY ötlethez szükséges alapanyagokat megtalálja telephelyeinken!