Egy ajtó beszerelése és gyors rögzítése

Az ajtókeret rögzítése

Felújítást végez és két különálló hálószobát alakított ki? Természetesen szeretné ezeket ajtóval lezárni. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan szerelhet be könnyedén, saját kezűleg egy beltéri ajtót. A 2K Express szerelőhabot ajánljuk a gyors kikeményedés és a biztonságos megszilárdulás miatt.

 

A keret rögzítése PU-habbal

  1. Mérje ki az ajtónyílást

Óvatosan mérje ki az ajtónyílás méretét. A teljes nyílásnak 2,5-5 centiméterrel magasabbnak és 5-10 centiméterrel szélesebbnek kell lennie, mint az ajtólap. Szükség esetén alakítsa át az ajtónyílást, hogy a méretek megfelelőek legyenek.

 

  1. Készítse el az ajtófélfát

Mérje meg a fal szélességét, és vágja méretre a keretet. A keret léceinek olyan szélesnek kell lenniük, mint a fal. Fektesse a keretet a földre, és rögzítse a két függőleges lécet a vízszintes léchez. Ügyeljen arra, hogy a lécek 100%-ban merőlegesek legyenek egymásra. A keret felszerelése előtt tisztítsa meg a felületet a portól és a zsírtól.

 

  1. Helyezze el a keretet

Helyezze a keretet az ajtónyílásba. Ideiglenesen rögzítse fa ékekkel. Az ajtókeret szilárd rögzítéséhez használjon léceket.

 

  1. Rögzítse az ajtót az ajtókerethez

Rögzítse az ajtólapot a zsanérokkal a kerethez. Állítsa be a zsanérokat úgy, hogy az ajtó szépen záródjon. 

 

  1. Töltse ki az ajtókeret és a fal közötti rést

Vegyen fel védőkesztyűt és védőszemüveget. Aktiválja a tartályt a fekete gyűrű belső oldalának 5-szöri jobbra fordításával. A Soudal Express Mounting Foam 2K szórófejes dobozát 20 másodpercig erőteljesen rázza, majd csavarja fel a felhordótömlőt.

Tartsa fejjel lefelé a szórófecskendőt, és permetezze a Soudal Express Mounting Foam 2K-t a fal és az ajtófélfa közötti résbe. A habnak egyenletes zöld színűnek kell lennie. Vigye fel a habot 6 területre kb. 20-30 cm hosszan, 3 területre a bal oldalon és 3 területre a jobb oldalon. Töltse ki a rést körülbelül 50%-kal. A hab még megduzzad és kitölti a nyílás többi részét. A hab 20 perc elteltével levágható.

 

  1. Fejezze be az ajtót

Ragassza az ajtókereteket az ajtónyíláshoz  Fix ALL X-Treme ragasztóval. Vigye fel a ragasztót szabályos cseppekben az ajtókeret teljes hosszában. Ügyeljen arra, hogy elegendő ragasztót fújjon a sarkokra és az élekre. Ezután tömítse az ajtókeret és a fal közötti lyukakat. Végül rögzítse a zárat és a kilincset.

 

Tipp:

A nem kikeményedett PU-habot a Soudal PU-hab tisztítószerrel távolítsa el.

Túl sok PU-habot fújt a hézagba? Hagyja megszilárdulni, és vágja le a felesleges habot egy késsel.

Győződjön meg róla, hogy a helyiség jól szellőzik, hogy a hajtóanyagok távozni tudjanak.

Az ajtófélfa léceit könnyen rögzítheti egymáshoz derékszögben Fix ALL High Tack ragasztóval.

 

A Soudal termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!