Elektrode Jesenice

Elektrode Jesenice víziója és küldetése

Víziójuk nem más mint globálisan versenyképes vállalattá válni a hegesztéshez használt minőségi töltőanyagok gyártása és forgalmazása terén, valamint a hegesztési fémanyagok technológiája terén az ipari vásárlók számára. Küldetésként pedig magas színvonalú termékek és szolgáltatások átfogó kínálatának biztosítását, valamint a vevők igényeinek kielégítését és a hegesztés területén végzett hatékony munkavégzést tűzték ki.

 

Elektrode Jesenice Stratégia

Az egyik fő stratégiájuk közé tartozik, hogy a vállalat korszerűsítésével a magas technológiai színvonal és a minőségi ötvözött hegesztési termékek fejlesztése is folyamatosan jelen legyen.  A hatékonyság és a versenyképesség növelése érdekében az elektródagyártás helyreállításába történő beruházással és a hegesztőhuzalok gyártásának további növekedésével igyekeznek tenni. A marketinggel és a végfelhasználóknak történő értékesítéssel foglalkozó részlegek megerősítése, a marketinghálózat fejlesztése és az értékesítés hatékonyságának növelése is mindenképpen olyan terület amire kifejezetten figyelnek. A céljuk, hogy a  termékek és szolgáltatások állandóan magas minőségben legyenek biztosítva, valamint, hogy a vásárlói elégedettséget folyamatosan növelni tudják.

 

Elektrode Jesenice története

1936-ban kezdődött meg a termelés a KID – Kranjska industrijska družba keretében.

1946- Az első saját gyártású bevont elektróda kifejlesztése. A rendszeres nagyüzemi gyártás megkezdése.

1948-A termelés új csarnokokba költözött. Új drótvágó gépeket, elektródabevonó prést, szárítókemencét és szállítószalagot telepítettek.

1959- Új bevonatos elektródák kifejlesztése. A Lloyd’s Register of Shipping és a Bureau Veritas hajóosztályozó társaság első nemzetközi tanúsítványainak megszerzése.

1964-A hegesztőfolyadékok gyártásának megkezdése és egy új, további automatikus gyártósor telepítése a bevont elektródák számára.

1973-Automatikus hegesztéshez való töltőanyagok, CO2 védőgázzal történő hegesztéshez való huzalok és hegesztőfolyadékkal történő hegesztéshez való huzalok kifejlesztése és gyártása.

1986- Új csarnok épül és új berendezéseket vásárolnak az agglomerált folyasztószerek gyártásához.

1993-Átmenet az IRONWORKS JESENICE-től az újonnan alapított FIPROM d.o.o. vállalathoz.

1998-A jelenlegi ELEKTRODE JESENICE d.o.o. vállalat hivatalos megalapítása.

2005- Az elektródák csomagolására szolgáló új automata gép beindítása.

2006-Egy új létesítmény korszerűsítése és építése. Új hegesztőhuzal-gyártó sorok beindítása.

2012-Egy új sor beindítása a varrat nélküli hegesztés technológiáját alkalmazó töltött huzalok gyártására.

2014-A SIJ csoport vizuális arculatának korszerűsítése és egységesítése az egységes és harmonizált kommunikáció, valamint az egész csoport és vállalatai jobb felismerhetősége érdekében.

 

Elektrode Jesenice fejlődése

Nagy kutatási és fejlesztési potenciált látnak az SIJ csoporton belüli vállalatokkal való együttműködésben. A közös céljuk egy teljes termékpaletta kialakítása, amely az alapanyagon kívül a hegesztéshez szükséges töltőanyagot és a hegesztéstechnológiával kapcsolatos tanácsadást is magában foglalja. Ezen az irányon alapuló néhány együttműködési szinergiaprojektet hozztak létre:

Együttműködnek az Acroni vállalattal a burkolt lemezek fejlesztésének projektjében. A cél az, hogy megfelelő töltőanyagokat találjanak, és ezeket az acéllal együtt értékesítsék a piacon. A vastag rozsdamentes csövek hegesztése terén együttműködést alakítottak ki az Acroni vállalattal, ezért a következő ciklusban rozsdamentes hegesztőhuzalok gyártására szolgáló gyártósor beszerzését tervezik. Az RSC Ravne céggel megkezdték a szerszámacélok felépítéséhez alkalmas töltőanyagok kifejlesztését. Kifejezetten erre a célra már megfelelő termékeket fejlesztettek ki. A töltött huzalok projektjénél a teljes technológiai készlet fejlesztésére és a gyártási kapacitások növelésére összpontosítanak a töltött huzal húzásának végső szakaszában. A cél a huzal felületének minőségének és ezáltal a hegeszthetőségének és a folyásának javítása. Beruházási tervük tartalmazza a huzalfelület tisztítására szolgáló további berendezések beszerzését is. A bevont elektródák területén kifejlesztettek egy elektródát mikroötvözött acélok hegesztésére, amelynek segítségével jobb hegesztési tulajdonságokat lehet elérni. Tervezik, hogy a minőség javításával növelik az ötvözött alapelektródák értékesítésének mértékét az igényes vásárlók számára.