Isover megoldások

A Saint-Gobain ISOVER hatékony hő- és hangszigetelési megoldásokat hoz létre az energiatakarékos építmények tervezése, a felhasználók biztonságos komfortjának biztosítása és a környezet védelme érdekében. Legfőbb céljuk, hogy a fenntartható szigetelési megoldások vezetőjeként ismerjék el őket a szakmában.

A kiválóságukat 3 területen célozták meg:

Minden problémára a legjobb megoldást igyekeznek kínálni. Folyamatosan frissítik megoldás katalógusukat; a szigetelőanyagok átfogó választékánál pedig jóval többet kínálnak.

 • rendszereket
 • tartozékokat

Valamint szolgáltatásokat terveznek, hogy ügyfeleik igényeit a lehető legjobban kielégíthessék.

 

Isover energiahatékonyság

Támogatják az energiahatékonysági követelmények növelését az építési előírásokban. Költséghatékony megoldásokat dolgoznak ki és kínálnak az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére és az energiaszámlák mérséklésére.

 

Isover fenntartható építés

Aktívan hozzájárulnak a piac oktatásához és a legjobb gyakorlatok kidolgozásához. Biztonságos, a környezetre korlátozott hatást gyakorló megoldásokat kívánnak nyújtani. A lehető legtöbbet igyekeznek kihozni a megoldásaik minőségéből, hogy kényelmet és jó közérzetet tudjanak nyújtani.

 

Isover ásványgyapot

Az ásványgyapot porózus anyag, amely csapdába ejti a levegőt, így az egyik legjobb szigetelőanyag. A gyapot porózus és rugalmas szerkezete a zajt is elnyeli, így kivló hang és hőszigetelésre egyaránt. Az ásványgyapot nem éghető, nem táplálja a tüzet és nem terjeszti a lángokat.

Az Isover 3 féle ásványgyapot terméket gyárt, ezek közül mindegyik kiváló szigetelési teljesítményt nyújt:

 • Üveggyapot
 • Kőzetgyapot
 • Ultimate

Ásványgyapot termékeik különböző formákban készülnek: tekercsek, lemezek, csőszakaszok vagy laza gyapjú kiszerelésben lehet hozzájuk jutni. Az elmúlt 70 év során folyamatosan javították tulajdonságaikat és teljesítményüket a jobb mechanikai és hőtechnikai teljesítmény, puhább tapintás érdekében.

A lakossági, kereskedelmi és ipari szigeteléshez általánosan használt 3 fő merevhabanyag létezik: 

 • extrudált polisztirol (XPS)
 • expandált polisztirol (EPS
 • poliuretán (PUR/PIR)

Mindegyik típusnak egyedi jellemzői és sajátos előnyei és hátrányai vannak az egyes építési alkalmazásokhoz. A habok olyan helyekre ajánlottak, ahol magas mechanikai tulajdonságokra és kis súlyra van szükség.

Az Isover az alábbi 3 habterméktípust ajánlja; hiszen mindegyik kiváló szigetelési teljesítményt nyújt:

 • EPS, expandált polisztirol
 • XPS, extrudált polisztirol
 • PUR/PIR, poliuretán

Az energiahatékonyság, az élettartamra vonatkozó teljesítmény, a beltéri levegőminőség és az egész éves hőkomfort legmagasabb színvonala csak akkor érhető el, ha az épülethéj tökéletesen légmentes és a nedvességtől védett. A Vario rendszerrel az ISOVER ideális termékválasztékkal rendelkezik e kihívás teljesítéséhez. Ezek a rendszerek megakadályozzák a szabályozatlan légáramlást, és segítenek abban, hogy a kellemetlen huzat alakuljon ki, valamint a drága hőveszteség, a penész vagy más gombák okozta károk ra pedig még csak gondolni sem kell.

 

Isover: belső levegőminőség

A VARIO membrán egy légzáró membrán, amely segít szabályozni a nedvességet az építményben Alkalmazkodik az éghajlati viszonyokhoz, hogy megvédje az épületszöveteket. Télen a membrán elzárja a helyiségekben keletkező nedvességet, és megakadályozza, hogy az épületszerkezetbe jusson. Nyáron lehetővé teszi, hogy a nedvesség az épületszerkezeten kívülre távozzon. A Vario XtraSafe, az ISOVER legújabb innovációja javítja a légzáró beépítés biztonságát, és a legkritikusabb éghajlati körülmények között is a legjobb nedvességkezelést kínálja.