Erkélyek és teraszok vízszigetelése

A megfelelő építőanyagok és – ami még fontosabb – a megfelelő technikák használata az új építkezések és felújítások során kiemelkedő fontosságú. Műszakilag korrekt munkát csak minőségi anyagok és a megfelelő szakértelem kombinációjával lehet végezni. A terasz felújításakor hiába használ minőségi csempéket, rugalmas csemperagasztót és fugázóhabarcsot, ha nem gondoskodik a vízszigetelés megfelelő elvégzéséről.

 

Felújításkor a legtöbb esetben érdemes eltávolítani a régi csempéket. Ez elsőre sok munkának tűnhet, de higgye el: egy megfelelően lerakott és vízszigetelt terasz sokkal tovább fog szolgálni. A jó tapadás érdekében a régi ragasztómaradványokat teljesen el kell távolítani, és egy alapozót (webercol primer) kell felvinni a felületre, majd száradás után (kb. fél óra) egy esztrichet alkalmazni a megfelelő lejtés beállításához, ideális esetben 1-1,5%. Alacsonyabb lejtésnél a víz nem fog lefolyni, nagyobb lejtésnél pedig úgy fogja érezni, mintha esne. Ügyeljen arra, hogy az esztrich minimális vastagsága 4 cm legyen, ezért ha szükséges, használjon weberrep 753 betonjavítót a lejtő kialakításakor.

 

A Weber.xerm 844 három funkciót kínál: vízszigetelés, ragasztás és feszültségmentesítés. Ezzel a termékkel rengeteg időt takaríthat meg! Először is vigyen fel null-glettet a felületre, és hagyja megszáradni. A termék felhordásához használjon egy speciális, távtartóval ellátott simítót, hogy a vízszigetelő réteg megszakítás nélkül maradjon. Kb. 30 perc múlva ugyanezzel a termékkel újabb réteget vihet fel!

 

A weber.xerm 844 másik kiváló tulajdonsága, hogy időjárástól függetlenül gyorsan szárad. Ez azt jelenti, hogy a víz nem tud behatolni a megszilárdult vízszigetelő réteg alá, és a tipikus nedvességkárok, mint például a sós permetből származó csapadék vagy a fagyásból eredő repedések és törések már a kezdetektől fogva megelőzhetők. Ne felejtsen el megerősítő szalagot alkalmazni a fal-padló átmenetnél.

 

Az aljzat burkolásakor használjon kétoldalas kenést a 100%-os ragadás biztosítása érdekében. A termék nagyméretű, 3600 cm2 feletti csempéknél is alkalmazható, mivel a rugalmas vízszigetelő és ragasztóréteg a rétegrendszerben feszültségmentesítő membránként is működik.

 

A fugázást a csempézés után körülbelül 4 órával lehet elvégezni. A fugázás célja, hogy az egész burkolat esztétikusabbá váljon, és hogy megakadályozza a nedvesség behatolását a mélyebb rétegekben lévő burkolólapok közé. Nagyon fontos, hogy rugalmas habarcsot (pl. webercolor comfort) használjon. Fugázás előtt tisztítsa meg a fugákat a ragasztómaradványoktól, és távolítsa el a fugakereszteket. A ragasztóágyban lévő maradék nedvesség és az egyenetlen fugamagasság foltosodást okozhat, várjon a fugázás előtt, amíg a csemperagasztó teljesen megszárad. Sötét színű és nagyobb méretű csempéknél fokozottan ügyeljen az elegendő dilatációs hézagokra. 

 

A fugázás után 24 órával már élvezheti is a teraszát! Hangulatvilágítással és növényekkel kellemes helyet teremthet, ahol kipihenheti a fárasztó napot.

A Weber termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!