Ezek lesznek a 2021-es év trendszínei

Ezek lesznek a 2021-es év trendszínei

A Pantone színszakértői az adott trendek alapján minden évben megválasztják, melyik szín (vagy mint 2016-ban is, melyik színpár) domináljon a következő tizenkét hónapban.

Ez az árnyalat aztán lényegében minden üzletben visszaköszön majd, legyen szó lakberendezésről, divatról, festészetről, grafikákról, csomagolásokról… Sokszor a döntés hatalmas népszerűségnek örvend, néha kiakasztja az embereket, néha pedig csak egy flegma “eh…” nyögést hoz ki a nagyközönségből.

Két, egymástól teljesen különböző árnyalat lesz a jövő év trendszíne a Pantone Színintézet szerint.

Ez már a második olyan alkalom, amikor az év színének nem egy tónust, hanem egy árnyalatpárt választott a Pantone, ami igazi reménysugarat ad majd a jövő évre.

„Két egymástól független szín, amelyek megmutatják, hogy a különböző elemek hogyan támogatják egymást, ez fejezi ki leginkább a 2021-es Pantone év színének hangulatát. Praktikus és sziklaszilárd, de ugyanakkor melengető és optimista, a PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating párosa az erő és a pozitivitás”

Egy megnyugtató szürke és egy napfényes sárga – a két szín az erőt és a reményt jelképezi; felemelő és emlékezetes árnyalatok. A szürke a támogatást és a visszafogott, mégis erős alapot szimbolizálja – a sárga pedig a napfény ígéretét, a vidámságot, a reményt.

Erre a két dologra lesz most leginkább szükségünk a 2020-as év után. Ezt a két dolgot szeretnénk 2021-ben, Leatrice Eiseman, a Pantone intézet igazgatója szerint. A színpáros szerencsére remekül kombinálható – és mindkettő jól mutathat otthonodban, akár kisebb foltokban, akár nagyobb mennyiségben alkalmazod őket.