Falak simítása egyszerűen, hatékonyan

A falsimítás minden építési projektben alapvető szerepet játszik az esztétikus és tartós végső kivitelezés elérésében. A fal simításának folyamata során a felületre egy habarcsréteget visznek fel, kiegyenlítik és előkészítik más típusú befejezések, például festék, tapéta vagy bevonat felvitelére. 

Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzuk, hogy mik a falsimítás jellemzői, előnyei, valamint a fal előkészítésének módszerei e folyamat előtt.

 

Mi az a falsimítás?

A falsimítás során habarcsréteget visznek fel a fal felületére. Ez a habarcsréteg a projekt egyedi igényeitől függően különböző anyagokból, például cementből, homokból, mészből és adalékanyagokból állhat. A falak kiegyenlítésének fő célja a tökéletlenségek, repedések és egyenetlenségek kijavítása, egységes felületet biztosítva, amely készen áll a dekoratív befejezések fogadására. 

Esztétikai funkciója mellett a falsimítás gyakorlati célokat is szolgál, például javítja a fal szilárdságát és tartósságát, valamint hő- és hangszigetelést biztosít.

 

A falegyengetés felhasználási területei

  • Festés előkészítése: A falak simítása elengedhetetlen a festék felhordása előtt, mivel sima, egyenletes felületet biztosít, és kiküszöböli az egyenetlenségeket. 
  • Bevonatok felhordása: Számos burkolattípus, például a kerámia, a csempe vagy a kőburkolat sík és szilárd alapot igényel. A síkba simítás biztosítja, hogy a felület készen álljon ezeknek az anyagoknak a befogadására.
  • Dekoratív befejezések: Néha a falsimítás önmagában is végső befejezésként történik, akár textúrákkal, akár egyedi esztétikai megjelenésű speciális effektusokkal.

 

Hogyan készítsük elő a falat a habarcs felhordásához?

  1. Távolítson el minden port, szennyeződést vagy törmeléket a falfelületről. A por eltávolításához használjon seprűt vagy porszívót, a foltok vagy a rárakódott szennyeződések letörléséhez pedig nedves ruhát.
  2. Vizsgálja meg a falat repedések vagy hasadékok szempontjából, és töltse ki azokat megfelelő javítóanyaggal. A felületnek függőlegesnek és jó szerkezeti állapotúnak kell lennie; a felületi hőmérsékletnek 4°C és 35°C között kell lennie a felhordás során; és ajánlott a felesleges habarcsot eltávolítani a falat alkotó blokkfugák között. 
  3. A habarcs felhordása előtt nedvesítse meg a falfelületet vízzel, hogy megakadályozza, hogy a fal túl sok nedvességet szívjon fel a habarcsból és befolyásolja a tapadást.
  4. A habarcs tapadásának javítása érdekében vigyen fel egy réteg alapozót a falfelületre.

 

A legjobb termékek a fal simítására

Amikor a megfelelő terméket választja a fal simításához, fontos figyelembe venni annak minőségét, hatékonyságát és tartósságát. Ebben a tekintetben a Cemix kiváló minőségű falelegyengetési megoldásokat kínál. A Cemix falsimító termékét kiváló tapadás, szilárdság és könnyű alkalmazhatóság jellemzi.

Speciális összetételének köszönhetően a hagyományos módszerhez képest akár 50%-kal is csökkenthető a felhordási idő, ami nagyobb hatékonyságot és időmegtakarítást eredményez az építési projektben.

A falegyengető termék ezen felül további előnyöket kínál, mint például a kiváló kiegyenlítettség, a sima textúra és a nagy tartósság. Emellett szilárd és egységes alapot biztosít más befejező anyagok, például festék vagy bevonatok felviteléhez.

 

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!