Falazás és meszelés gyorsan és egyszerűen

Egy szépen meszelt fal jól mutat és megvédi a felületet a szennyeződésektől, valamint a hőmérséklet ingadozástól és javíthatja a benti akusztikai élményt is. A fal meszelésének különböző módszerei és erre alkalmas anyagai vannak, ezért fontos, hogy a meszelendő fal típusához a legmegfelelőbbet válasszuk ki. 

Széles termékválaszték áll rendelkezésre erre a célra, amelyek közül kiemelkedik az Aplanado, a Szárazhabarcs és az Adeblock bevonatok, amelyek alkalmazkodnak a különböző felületekhez és igényekhez illeszkedően. Ezek a bevonatok amellett, hogy könnyen felhordhatók, nagy tartósságot és ellenállóképességet biztosítanak.

 

Bevonatok falak vakolásához

Aplanado. Ideális a tömbfalak vakolásához, mivel könnyen tapad és kiváló felületet biztosít. Emellett időjárásálló és kiváló tartóssággal rendelkezik.

Szárazhabarcs. Ez a termék tökéletes a blokkfalak készítéséhez, mivel megkönnyíti a munkát és időt takarít meg három alapvető építőipari funkcióval: kijavítja az egyenetlenségeket, kiválóan alkalmas az elegyengetéshez és ragasztóként működik. Ezenkívül nedvességálló és kiváló tapadással rendelkezik.

Adeblock: Alkalmas szerkezeti megerősítést igénylő blokk- és vályogfalak felújítására. Emellett nedvességálló és kiváló tapadással rendelkezik.

Ne feledje, hogy a legjobb eredmény eléréséhez fontos, hogy a megfelelő termékeket használja és kövesse az alkalmazási utasításokat.

 

A fal előkészítése

Alaposan tisztítsa meg a blokkfalat minden szennyeződéstől, portól és habarcsmaradványtól. A habarcs felhordásának megkezdése előtt nedvesítse be a falat.

 

A habarcs előkészítése

Keverje össze a habarcsot a gyártó utasításai szerint. Használja a víz és a habarcs megfelelő arányát a kívánt konzisztencia eléréséhez.

 

A habarcs felhordása

A habarcsot fogazott simítóval vigye fel a falra. Kezdje a fal aljánál, és egyenes vonalban haladjon felfelé. Vigyen fel egyenletes mennyiségű habarcsot az egész falra. Ügyeljen arra, hogy a falban hagyjon helyet a dilatációs hézagok számára.

 

Simítás és befejezés

Egy simítóval simítsa el a habarcs felületét. Hagyja a habarcsot legalább 24 órán át száradni. Ha megszáradt, csiszolja le a habarcsot a simább, egyenletesebb felület érdekében.