Falszín inspirációk – milyen színű legyen az új szoba fala?

Gondolt már arra, hogy különleges színt válasszon? A kedvenc színét szeretné otthonában is viszontlátni? Esetleg olyan szín mellett döntene, amely kiemeli a ház/lakás és az Ön stílusát?

 

A Baumit Life több, mint 1000 kreatív színárnyalatot kínál, ami önmagában is egyedülálló színvilágú és emeli a szoba megjelenését. Inspirálódjon Európa egyik legnagyobb homlokzati vakolat- és homlokzatfesték-kínálatából. A színválasztásnál fontos szempont, hogy a homlokzati szín illeszkedjen az épület környezetének színeihez, de bizonyos mértékig ki is tűnjön.

 

A megfelelő alapszín kiválasztásához inspirálódhat a környezetéből. Választhatja kedvenc színét, a jelenleg divatos árnyalatokat vagy olyan színt, amely összekapcsolja a lakást a környezetével, annak berendezési tárgyaival. A következő lépés, hogy olyan színt találjon, amely kiegészíti az alapszínt. 

 

A Baumit Life több, mint 1000 árnyalatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő színkombinációt! Kérjen színmintákat, melyek megkönnyítik a döntést!

 

Fontos tippek:

A szín kiválasztásakor mindig vegye figyelembe az épület környezetét.

Ha semleges színt választ, és csak apró részleteket emel ki a homlokzaton, a homlokzat jól beleolvad az épített környezetbe.

 

Homlokzatkialakítás:

Keresse azokat a színeket, amelyek az épület természetes környezetében előfordulnak.

Lakóépületek esetében kerülje az intenzív és élénk színeket, mivel ezek nem tükrözik az épület rendeltetését, és zavaróak lehetnek.

A nagyobb felületen használt szín is élénkebbnek és erősebbnek fog tűnni, amit több tényező is okozhat: a különböző napszakokban változó fényerősség, a felület vagy a környező épületek.

 

A színek a természet kifejező eszközei, és az ember képes értelmezni üzenetüket. Bár a művészet és a tudomány már régóta foglalkozik a színek hatásának megfejtésével, sokszor leginkább az ösztöneinkre és az intuíciónkra hagyatkozunk. A színek kiválasztásakor szakemberrel is konzultálhat.