Fényvédő réteggel ellátott homlokzati hőszigetelés – Austrotherm Grafit Reflex

  1. 23%-kal jobb hőszigetelés, mint a fehér EPS-lemezeknél az ultrafinom grafitadaléknak köszönhetően.

 

Az épületekre vonatkozó egyre szigorúbb energetikai előírások egyre hatékonyabb hőszigetelést követelnek meg. Ezeket a követelményeket csak rendkívül vastag szigeteléssel vagy jobb minőségű szigetelőanyagokkal tudjuk teljesíteni. A GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő táblák megkönnyítik a hőtechnikai követelmények teljesítését. Az anyag szürke színe az ultrafinom grafitadaléknak köszönhető, amely a szokásos fehér színhez képest 23%-kal javítja a hőszigetelést.

 

  1. A speciális bevonat megakadályozza, hogy a sötét színű táblák közvetlen napfényben túlmelegedjenek és leváljanak a falról.

 

A GRAFIT REFLEX paneleket az egyik oldalon világos színnel festik. A sötétszürke anyag erős napsütésben kellemetlenül felmelegedhet, ami szerkezeti problémákhoz vezethet. A lapok világos színű bevonata ezt megakadályozza, és biztonságosabbá teszi a szerkezetet.

 

  1. A fényvédelem nélküli grafittermékek csak megfelelő árnyékolással használhatók!

 

Ha a kezeletlen sötétszürke lapokat közvetlen napfénynek teszik ki, hajlamosak leválni a falról, mielőtt a ragasztó megszilárdulna, mert a túlzott felmelegedés miatt kitágulnak. Ez általában a tavaszi és őszi átmeneti időszakban következhet be. A nap elején a szigetelendő falfelület még hideg vagy nedves lehet, ami meghosszabbítja a ragasztó száradási idejét, de napsütéses időben a felület felmelegedhet. Szerencsére van megoldás: a teljes szigetelendő felületet állványhálóval védjük az erős napsugárzástól vagy GRAFIT REFLEX hőszigetelő anyagot használunk, amelynek átlátszó bevonata nagyobb mértékben visszaveri a beérkező napfényt.

 

A szín egyedülálló fejlesztés, amely nemcsak a panelek hőmérsékletét szabályozza, hanem a felhordott ragasztóréteg jobb tapadását is biztosítja. A biztonságos feldolgozás érdekében a kezeletlen grafitos kiegészítő szigetelés használata homlokzati felületeken nem ajánlott! Szükség esetén a rögzítés a ragasztó megszilárdulása után dübelekkel egészíthető ki. Fontos hangsúlyozni, hogy a paneleket a festett felülettel kifelé fordítva kell a falhoz ragasztani, mivel csak így érhető el a kívánt hatás – ez a termék csomagolásán is fel van tüntetve.

 

  1. A napvédelem csökkenti a károsanyag-kibocsátást is.

 

A GRAFIT REFLEX fényvédő bevonat környezetbarát és oldószermentes. A világos rózsaszínű bevonat kiküszöböli az utókezelés szükségességét, és időt takarít meg a feldolgozás során. A bevonat egyedülálló fejlesztés, és nemcsak a panelek hőmérsékletét szabályozza, hanem a ragasztóréteg jobb tapadását is biztosítja.

 

  1. A felületkezelés gyors és biztonságos, időt és pénzt takarít meg.

 

Az idő pénz – a nem megfelelően fényvédett szigetelőlemezekkel kapcsolatos építési problémák meghosszabbíthatják az építési időt, és többletköltségeket okozhatnak az építtetőnek. Az építkezés elhúzódása meghosszabbíthatja az egész otthon felújításának vagy építésének idejét, ami kellemetlenségeket okozhat a családnak.

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!