Fonott kaspó átfestése, a szobában PintyPlus HOME zománc festék spray-vel

Fonott kaspó átfestése, a szobában PintyPlus HOME zománc festék spray-vel

A fonott tárgyak, például egy fonott kaspó átfestése az egyik gyakori kérdés, amellyel találkozunk. Ennek az egyik legegyszerűbb módja a festék spray, hiszen a nehezen hozzáférhető részeket is könnyedén lefesthetjük.

Ebben a projektben a legújabb vizes bázisú PintyPlus HOME zománc festék sprayt használtuk, mert könnyen beltérben is használható, szinte teljesen szagtalan és nagyon divatos színekben elérhető.

Hozzávalók:

  • PintyPlus HOME festék spray
  • fonott kaspó
  • maszkoló szalag

1. Lépés:

Az első lépésben egy enyhén nedves ronggyal áttöröltük a felületet. Nagyon fontos, hogy a festendő teljesen por- és zsírmentes legyen, ezért ha esetleg egy régebbi rattan bútorról van szó, akkor mindenképpen a teljes zsírtalanítást javasoljuk (pl foltbenzinnel).

2. Lépés:

Maszkoljuk ki a felületet. A kaspónkat egyik felét meg szerettük volna hagyni eredeti állapotában, ezért azt a részt egy festőszalag segítségével kimaszkoltuk. Egy sima festőszalag is elegendő hozzá. Figyeljünk, hogy nagyjából egy vonalban fusson a maszkolás, mert csak akkor lesz szép a végeredmény.

3. Lépés:

Rázzuk fel a flakont legalább 3 percig. A felrázás után végezzünk egy kis próbafújást egy darab kartonon. Mivel ez a festék spray alacsony nyomású, ezért közelebbről is tudjuk használni, mellészóródás nélkül. Ha egy darab kartonon először kipróbáljuk, sokkal könnyebb lesz már “élesben” a festés. Festés közben fontos, hogy folyamatosan mozgásban legyünk, de azért nem annyira, mintha hajlakkot fújnánk 🙂

4. Lépés:

Távolítsuk el a maszkoló szalagot, majd várjuk meg a teljes száradást. A PintyPlus HOME vizes bázisú festék spray gyorsan szárad, így körülbelül egy óra elteltével már használhatjuk is a lakásunk legújabb dekorációját.

Online rendelhető termékek: