Gyerekszobai fényzáró roló kollekció a VELUX Cégcsoporttól

Gyerekszobai fényzáró roló kollekció a VELUX Cégcsoporttól

A Star Wars & VELUX Galactic Night kollekció a modern gyerekszoba praktikus kiegészítője.

A gyerekszoba kialakításának legnagyobb kihívása a helyiség többfunkciós jellegéből adódik: a berendezésnek és a dekorációnak ugyanis egyszerre kell szolgálnia a tanulást, a játékot, a pihenést és az alvást. Lényeges továbbá az egyszerű alakíthatóság is, hogy a gyerekek növekedését követve a helyiség képes legyen megfelelni a változó igényeknek. Ennek jegyében alkotta meg a VELUX Cégcsoport és a Disney a Star Wars & VELUX Galactic Night kollekciót, amelynek darabjain a legendás filmsorozat legnépszerűbb karakterei elevenednek meg.

Gyerekszem kontra szülői elvárások

Mivel a gyerekszoba többfunkciós helyiség, a tervezés során kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő fényszabályozásra. Kutatások bizonyítják, hogy megfelelő beltéri klíma, vagyis kellő mennyiségű napfény és friss levegő mellett a gyerekek tanulási képessége akár 15%-kal javulhat. Éjszaka azonban a gyerekszobában teljes sötétségre van szükség, mert már kis mennyiségű fény is rontja az alvás minőségét, ami negatívan befolyásolja teljesítő képességüket, hosszú távon pedig egészségügyi következményekkel járhat. Bár felnőtt szemmel nézve ezek különösen fontos tényezők, lényeges, hogy a tervezés folyamatából a gyerekek se maradjanak ki, noha az elképzeléseik sokszor ellentétesek a szülők igényeivel.

„Tapasztalataink szerint a gyerekszoba berendezése sokszor képezi vita tárgyát, különösen akkor, ha a gyerekek már elmúltak 10 évesek. Ez a korosztály már határozott elképzelésekkel rendelkezik, legyen szó színekről, bútorokról vagy kiegészítőkről. Míg a szülők a minőséget, a tartósságot és az egységes stílust keresik, addig a gyerekek jellemzően a látványos, játékos motívumokat részesítik előnyben, így sokszor kerülnek egymással ellentmondásba a családtagok” – mondja Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője. „A VELUX vállalatnál ugyanakkor tudjuk, hogy a legnagyobb kihívást nem feltétlenül a kicsik és nagyok ízlésének különbsége jelenti. Ennél sokkal fontosabb a tartósság – funkció és dizájn szempontjából egyaránt -; azaz a gyerekszobának alkalmazkodnia kell az életkorból adódó, folyamatosan változó igényekhez. Ehhez olyan megfelelő anyagú, színvilágú és mintájú termékeket kell alkotnunk, amelyek teljesítik minden korosztály elvárásait.”

Időtálló dizájn

A VELUX Cégcsoport a Disney-vel közösen ezt az időtállóságot szem előtt tartva alkotta meg a Star Wars & VELUX Galactic Night kollekció fényzáró rolóit, amelyek egyszerre teljesítik a szülők funkcióval és minőséggel kapcsolatos elvárásait, valamint a gyerekek egyedi, színes megoldások iránti igényét. A kollekció darabjaival egyszerűen szabályozható a szobába jutó napfény mennyisége, így kellemes fényviszonyok teremthetők a napközbeni tevékenységekhez, éjszaka viszont teljes fényzárást biztosítanak. Ráadásul hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így télen segítenek fenntartani a helyiség kellemes hőmérsékletét.

A négy különböző mintán a Star Wars univerzum legnépszerűbb karakterei elevenednek meg, kialakításuknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkednek a tetőtéri ablakok méretéhez és formájához. A VELUX Pick&Click™ technológiájának köszönhetően percek alatt, különösebb szakértelem nélkül felszerelhetőek. Megfelelnek továbbá az OEKO-TEX® standardnak, azaz gyártásuk során nem használtak káros vegyi anyagokat.

A STAR WARS és a kapcsolódó tulajdonok szerzői jogai az Egyesül Államokban és más országokban a Lucasfilm Ltd. és/vagy annak leányvállalatai birtokában vannak. © & ™ Lucasfilm Ltd.

www.velux.hu