Fugázóanyag kisokos – amit a fugákról tudni érdemes

A habarcsok a hidegburkolólapok megjelenésének kulcsfontosságú elemei, mivel a fugák ragasztásán és a hézagok kitöltésén túl esztétikai funkciót is betöltenek. Fugázók színe, felületének simasága és egyenletes textúrája fontos a megjelenés és az összhatás szempontjából. Az esztétikai követelmények mellett az alkalmazás helye (külső – belső), az épületszerkezet elhelyezkedése (függőleges – vízszintes felület) és a kialakítandó fuga szélessége is fontos tényező a habarcs kiválasztásánál.

A Cemix fugázóhabarcs-termékei az alkalmazások széles skáláját fedik le, bár mind a műszaki tulajdonságok, mind az alkalmazási terület tekintetében jelentős különbségek lehetnek.

A SILVERCOL a cementkötésű habarcsok új generációját képviseli. Ez a prémium kategóriás habarcs új szintre emeli a habarccsal szembeni elvárásainkat.

A SilverCol fugázóhabarcs svájci ezüst adalékot és algásodás elleni adalékot tartalmaz. A SilverCol több szempontból is prémium termék, de van egy olyan tulajdonsága, amely nagyon különlegessé teszi. Olyan speciális adalékot tartalmaz, amely gátolja a baktériumok, gombák, algák és penészgombák szaporodását. Ezért olyan helyiségekben és felületeken ajánlott a használata, ahol a higiénia kiemelkedően fontos.

Az ezüsttartalmú adalékanyagot a SANITIZED, a svájci antimikrobiális szakember fejlesztette ki. A vállalat csak olyan partnereinek engedélyezi a hatóanyag használatát és beépítését termékeikbe, akik megfelelnek a nagyon szigorú minőségi előírásoknak. A SilverCol antibakteriális és penészgátló tulajdonságait a SANITIZED is tesztelte, és a fertőzésgátló tulajdonságaiért tanúsítványt kapott.

Nagyobb mechanikai és kémiai igénybevétel esetén a kiváló tulajdonságokkal rendelkező epoxi habarcscsalád (EpoxiCol 2K és EpoxiCol 2K Decor) használatát javasoljuk, amelynek használata a jó ár-érték arány miatt az utóbbi években jelentősen megnőtt. Ideális kültéri teraszok, úszómedencék, teherhordó járdák vagy ipari környezetben történő fugázáshoz.

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!