Középpontban a kerítés kialakítása!

Tudta, hogy a kerítés kialakítása meghatározhatja ingatlana megjelenését?

A kerítés típusának kiválasztásakor azonban a kialakításon kívül más tényezőket is figyelembe kell vennie. A kerítés tervezésekor különböző színek, formátumok és anyagok közül választhat, akárcsak egy ház esetében. Ezeknek az anyagoknak az összehangolt használata hozza létre a kerítés dizájnját.

 

Tervezés – színek szerint

A kerítés színvilágának mindig harmonizálnia kell a ház homlokzatának színeivel. Ez úgy érhető el, ha a kerítésnél pontosan ugyanazokat a színeket használja, mint a homlokzatnál. Választhat kontrasztos színeket is – csak arra ügyeljen, hogy az összhatás harmonikus legyen!

A minimalista stílus népszerű színei a krémfehér és az antracit, valamint a földszínek, mint a szaharabarna és a homokkő.

 

Kialakítás – stílus szerint

Azt is el kell döntenie, hogy letisztult, minimalista stílusú vagy rusztikusabb kerítést szeretne. A legkézenfekvőbb megoldás, ha a kerítés stílusát a ház stílusához igazítja. Ha valami egyedire vágyik, követheti a mix & match trendet is. Szemet gyönyörködtető és egyedi megjelenést hozhat létre, ha például rusztikus kerítéspaneleket választ egy modern, minimalista otthonba. Akár modern, vonalas betétekkel is különlegesebbé teheti.

 

Dizájn – az anyaghasználat alapján

Ha már eldöntötte, hogy milyen színű és stílusú téglából készüljön a kerítés, már csak a betétek anyagát kell kiválasztania. A Witzing Tüzépnél fából, fémből vagy WPC-ből készült betétek közül is választhat.

 

Tartósság és karbantartás

Ha betonkerítés-rendszerek közül választ, akkor nem kell aggódnia a tartósság miatt. Évtizedekig élvezheti kerítésének előnyeit, karbantartás nélkül és ugyanolyan minőségben. Érdemes azonban tudatos döntést hozni az anyag kiválasztásakor. Ha kedveli a természetes anyagokat, válassza a fa betéteket! Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a faelemeket évente egyszer gondozni kell.

 

Védelem: behatolás és betörés ellen

Teljesen Önön múlik, hogy kerítésének mekkora részét szeretné nyitva hagyni a kíváncsi szemek előtt. Minden anyag rakható szellősen és teljesen zárt változatban is kapható telepeinken.

A Frühwald termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!