Fürdőszobai dizájnkatalógus az ACO-tól

Fürdőszobai dizájnkatalógus az ACO-tól

Új katalógust készített fürdőszobai termékei bemutatására az ACO. Ezúttal a dizájn került a középpontba.

Sokak számára a fürdőszoba a nyugalom szigetét jelenti. A lakás egy olyan helyisége, ahol a fárasztó munkanap után kikapcsolódhatunk, illetve ahol az új napot indítjuk. Mindezek következtében a funkcionalitás mellett egyre hangsúlyosabb szerep jut a kialakításának is. A berendezés, a szaniterek, a csempe harmóniája erős hatással lehet hangulatunkra is. Az ACO fürdőszobai termékkínálatát két dolog mentén alakítja ki. Az egyik legfontosabb jellemző a műszaki tartalom, azaz a termékek alapanyaga és a kivitelezés módja is a hosszú távú, gondtalan használhatóságot biztosítják a tulajdonosoknak. A másik fontos jellemző az esztétikum. Megjelenésükkel az ACO zuhanyfolyókái a fürdőszoba díszeivé válhatnak. A rozsdamentes acél rácsok, a biztonsági üveg vagy burkolható fedlapok az adott fürdő stílusához igazíthatók.

Korábban nem létezett az ACO prospektusok között olyan, amely a fürdőszobai termékek esetében kifejezetten a dizájnt mutatta volna be. Ezt pótolandó a legújabb kiadvány a külsőről szól. Látványos fotók érzékeltetik az ACO fürdőszobai termékkínálatát olyan módon, hogy a folyókák és padlóösszefolyók már a zuhanyzókba beépítve szerepelnek. Ezen felül a különféle folyókákhoz választható rácsok és fedlapok is összegyűjtve tekinthetők meg. A katalógussal az ACO célja, hogy a fürdőszoba berendezését tervezők számára a szépséget és harmóniát megmutatva segítse a választást.

ACO Comfort zuhanyfolyóka

Az ACO Comfort termékcsalád a továbbfejlesztett változata a korábban már bevált esztétikus, funkcionális és költségkímélő vízelvezető rendszernek, az ACO Classic zuhanyfolyókának. A folyókatest és a rács továbbra is rozsdamentes acélból (AISI 304) készül. Újdonságként jelenik meg a tökéletesen simára fényesített felszín a Comfort esetében is, mely hasonló módszerrel készül, mint a korábban csak az Exclusive termékeknél alkalmazott elektropolírozás. A rács kialakításának és a felszínének fejlesztése mellett, a bűzzár átalakítása is növeli a zuhanyfolyóka teljesítményét. Ez a zuhanyfolyóka család kifejezetten alkalmas nagy vízmennyiségek gyors elvezetésére (0,95 l/s). A különböző kialakítású folyókatestekhez 5 féle design rács tartozik: hullám, perforált, szita, tenger és burkolható rácsok.

 • Rozsdamentes acél alapanyagú folyókatest és rács
 • Szigetelőgalléros vagy falszigetelő galléros változatban
 • Alacsony beépítési magasság

ACO Exclusive plusz zuhanyfolyóka

Az ACO Exclusive plusz zuhanyfolyóka nagy mennyiségű víz gyors elvezetésére képes és egy másodlagos vízelvezetési funkciót is ellát. A rozsdamentes perem mellet a szigetelőgallér is biztosítja a folyóka és burkolat közötti tökéletes kapcsolatot, amely a nem megfelelően elkészített vagy már elöregedett fuga okozta vízbeszivárgást is képes kezelni. A folyóka a csempe peremén gyárilag kialakított szivárgó nyílásokon keresztül a folyókatestbe vezeti a burkolat és a kent szigetelés közé került vizet.

 • Másodlagos vízelvezetéssel, drénnyílásokkal
 • Magassági állítólábakkal
 • Exclusive rácsválasztékkal

ACO Solid résfolyóka

A Solid résfolyóka szinte láthatatlanná teszi a zuhanyozáskor keletkező víz útját, és teljesen homogén felületkialakítást tesz lehetővé. Tökéletes megoldást nyújt új építésnél vagy felújításnál minimális beépítési magasságával, és ezen kívül bármilyen burkolathoz – kerámia, természetes kő, fa – tökéletesen illeszthető. A folyókatest és felsőrész maratott rozsdamentes acél (AISI 304), ez utóbbi fényesített, elektropolírozott felületű. Az 1000 mm-nél hosszabb folyókatestek dupla víznyelővel vannak ellátva.

 • Alacsony beépítési magasság
 • Szolíd, letisztult megjelenés
 • Különböző vastagságú lapburkolathoz is alkalmazható

ACO Modular zuhanyfolyóka

Az ACO Modular rozsdamentes zuhanyfolyóka az építési környezetnek megfelelő modulokból, 40 féle különböző variációban tetszőlegesen állítható össze, ezáltal tökéletes megoldást kínál épített zuhanyozó kialakításához. A rozsdamentes acél folyóka test vízszintes körbefutó vagy függőleges szigetelő pereme alkalmassá teszi a közvetlen fal melletti vagy akár a zuhanyterületen belül való beépítésre. A Modular zuhanyfolyókához, alkalmazkodva a vízelveztő cső elhelyezkedéséhez és irányához, illetve az aljzat vastagságához, 3 vízszintes és egy függőleges összefolyó választható.

 • Forgatható, különböző magasságú padlóösszefyó alsórésszel
 • Alacsony beépítési magasság
 • Exclusive rácsválasztékkal

ACO Exclusive műanyag padlóösszefolyók

Az ACO fürdőszobai műanyag összefolyók azokban a helyiségekben használatosak, ahol kombinálni kell a hatékony funkciókat a stílusos külsővel. A maratott acél rácsok kerek és szögletes alakú designnal kaphatóak, és elsőosztályú, elektropolírozott rozsdamentes acélból készülnek (AISI 304). A rögzíthető megoldás olyan helyiségekben alkalmazható, ahol azt előírás követeli meg (például kórházakban, uszodákban, wellness központokban).

 • Exclusive rácsválasztékkal
 • Állítható magasságú
 • Szigetelő gallérral

ACO ShowerStep rozsdamentes burkolati profil

Az ACO ShowerStep rozsdamentes profil segítségével áthidalható a zuhanyfolyókával beépített zuhanyozó padló szintje és a fürdőszoba zuhanyterületen kívül eső felülete közötti szintkülönbség, mivel a lejtés nélküli, teljesen egy síkban burkolt fürdőszoba, és a a zuhanyfolyóka irányába, egyirányú 1,5-2% lejtéssel burkolt zuhanyozó padlója lejtéskialakítás magasság különbséget hoz létre e két terület között, ami a zuhanyfolyóka irányába növekszik. A profil használata ideális üveg zuhanyozó fal alkalmazása esetén.

 • Rozsdamentes acél alapanyag
 • Lapburkolat lejtésének kialakításához
 • Különböző vastagságú lapburkolathoz is alkalmazható