ROCKWOOL hőszigetelés – Felkészült a forró nyarakra?

ROCKWOOL hőszigetelés - Felkészült a forró nyarakra?

A ROCKWOOL kőzetgyapot-szigetelés rendkívül energiahatékony, akár 50-70% -kal csökkentheti a vele szigetelt épület energiafogyasztását.

Az időjárás egyre melegebb nyaranta…

A meteorológusok évről évre jelentenek az eddigi legmelegebb nyári hónapokról – mióta mérik a hőmérsékletet. Az átlaghőmérséklet évről évre emelkedik, ami egyre melegebb és szárazabb nyarakat eredményez Európa szerte.

A meleg levegő miatt lakásunk helyéseinek is emelkedik nyaranta a hőmérséklete. Ha szeretnénk energiatakarákos módon védekezni ez ellen és biztosítani szeretnénk, hogy kényelmesen töltsük a nyári napokat otthonunkban, érdemes megfontolni a ház külső falainak hőszigetelését, amikor felújítást tervezünk. Sokak számára nem ismert, hogy a minőségi hőszigetelés jelentős hatással lehet otthoni hőmérsékletre: nyáron csökkentheti a szobákban a hőmérsékletet, a téli hónapokban viszont nem engedi ki a meleget a helyiségekből.

A bazaltkőből, mint természetes alapanygból készült kőzetgyapot szigetelés számos előnnyel rendelkezik, amelyek segítenek az otthon hőmérsékletének szabályozásában.

A ROCKWOOL kőzetgyapot-szigetelés rendkívül energiahatékony, akár 50-70% -kal csökkentheti a vele szigetelt épület energiafogyasztását. A minőségi szigetelésbe történő beruházással energiát takaríthat meg nyáron és télen egyaránt, elvégre, ha megfelelő hőszigeteléssel rendelkezik, amely otthonát hűvösen tartja, akkor nem feltétlen szükséges újabb energiafelhasználó eszközként ventilátorokat vagy légkondicionáló berendezéseket alkalmaznia.

Az éghajlatváltozás a jövőben több forró nyarat okozhat, de előfordulhatnak egyre hidegebb telek is, az időjárás várhatóan sokkal kiszámíthatatlanabb lesz. Ha a ház homlokzatának hőszigetelése is a felújítás részévé válik, biztos lehet abban, hogy szobáiban kellemesebb belső klíma várja, energiát és pénzt takaríthat meg, sőt házának értékét is növelheti az ingatlanpiacon.