Hasznosabb, mint gondolnád: Ezért ne dobd ki a levágott füvet

Van mire használni.

Fűnyírás után

A kerttel rendelkező személyeknek két-háromhetente visszatérő program a fűnyírás, ám a legtöbben annak levágását követően hagyjuk elszáradni a füvet, pedig valójában számtalan dologra tudnánk használni. Sokan nem tudják, de komposztolás mellett más dolgokra is felhasználhatjuk, és a környezetünk meghálálja majd. A frissen vágott fűnek rengeteg jótékony tulajdonsága van, mely az élelőnyekre, a termőföldre, a gyümölcsökre és zöldségekre is nagyszerű hatással van.

Erre jó

A fű remekül használható mulcsként, hiszen javítja a talaj minőségét és tápanyagtartalmát is. Ha rendszeresen alkalmazzuk, nem kell annyit trágyáznunk sem, ami a benne található nitrogénnek köszönhető. Ha a füvön hagyjuk szépen eloszlatva, akkor gyönyörű zöld gyepet kapunk majd. A levágott fűvel csökkenthetjük a virágink vízigényét is, ha köré terítjük a levágott növényt. A gyümölcsfákon is segít, ha a fa tövében két-három centriméteren eloszlatjuk azt. És ez még nem minden, a következő oldalon folytatjuk, mire jó még.

Veteményes

A levágott füvet a jó termés érdekében is ajánlott bevetni. A zöldségekre, gyümölcsökre remek hatással van, különösen, ha az eperről van szó. Ha az eper köré fűnyesedéket teszünk, nemcsak nagyobb mennyiségű tápanyaghoz jut, de megakadályozzuk azt is, hogy a gyümölcs sáros legyen. Ugyanez igaz a többi veteményre is, emellett a fű friss illata vonzza a gilisztákat, melyek szintén hozzájárulnak a talaj jobb minőségéhez .

Forrás:femcafe

Fűnyírót keres? Kattintson!