Hatékony lábazati hőszigetelés

A lábazati zóna hőszigetelését sokáig másodlagosnak tekintették, pedig ez az épület nagyon érzékeny része. A padló és a falazat találkozásánál belülről „hideg élek” és „hideg sarkok” alakulnak ki, ahol hideg napokon a szerkezet hőmérséklete helyenként meredeken lecsökkenhet, és kondenzáció, valamint penészedés alakulhat ki.

 

Ennek megelőzése érdekében a szigetelésnek talán még nagyobb szerepe van, mint a homlokzat többi részén. Az alapszigetelés felépítése nagyon hasonlít a homlokzati szigeteléséhez: a szigetelőlemezeket rendszerragasztóval ragasztják a falszerkezethez, egy másik rendszerragasztó rétegbe ágyazott üvegszálas hálózattal védik, majd egy végső bevonattal zárják le.

 

Az alapszigetelési rendszer azonban különbözik a homlokzati rendszertől, mivel a talaj közelében lévő összes elemnek sokkal nagyobb terhelést kell elviselnie. A talajnedvesség, a talajról visszaverődő csapadék (jellemzően a járdákról vagy más burkolt felületekről) és a mechanikai behatások (lépések, a talajba csapódó labdák stb.) a hőszigetelő rendszerben használt összes anyagot próbára teszik. A Cemix kifejezetten ezeknek az igényeknek való megfelelésre fejlesztette ki a Thermosystem Shield lábazati hőszigetelő rendszert.

 

A lábazati hőszigetelő panelek

A Thermosystem Shield lábazati rendszerekben a hőszigetelő réteg nagy szilárdságú FormEPS és zártcellás, alacsony vízfelvételű extrudált polisztirol (XPS) táblákból áll, amelyek egyben az épület mechanikai védelmét is biztosítják a talajnedvességgel szemben.

 

FormEPS lábazati tábla

  • lábazatokhoz
  • kisebb terhelésekhez

 

XPS lábazati tábla

  • zárt cellás
  • nehéz terhelésekhez

 

Lábazati ragasztók

A Thermosystem Shield rendszerekben Styrokleber, Styrokleber Extra és Klebespachtel rendszerragasztókat használnak, melyek alkalmasak a lábazati lapok tartós ragasztására.

Üvegszálas burkolat- és ragasztórétegként az alap hőszigetelésben, az alapterületen védik a hőszigetelő táblákat a külső hatásoktól.

 

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!