Ruházat a hűvösebb időjáráshoz

Az őszt erős szél és csapadék jellemzi, amely az enyhe szitáló esőtől a heves esőig terjed. Hogyan védekezhetünk a szélsőséges időjárási viszonyok ellen? A legfontosabb, hogy több rétegben öltözzünk, de arra is ügyeljünk, hogy a felsőruházatunk víz- és szélálló legyen.

 

Ruházat, mint egy második bőr

Az optimális hőkomfort kulcsa a kiváló minőségű funkcionális ruhanemű, amely megtartja a hőt, miközben hatékonyan elvezeti az izzadságot és a nedvességet. Válasszon polipropilénből, poliamidból, bambuszból, szójából, merinógyapjúból vagy tencelből készült funkcionális pólót. 

Emellett ma már kaphatók kiváló légáteresztő képességű és alacsony nedvszívó képességű kevert szálak is, amelyeket gyakran olyan márkanevek alatt forgalmaznak, mint CoolMax, Thermolite vagy Polartec. A pamut alapú pólókat kerülni kell, mivel alacsony száradási tulajdonságaik miatt megtartják a nedvességet, ami hideg környezetben növeli a kihűléssel kapcsolatos betegségek kockázatát.

 

Védelem a hideg ellen

Az őszi időjárás megbízható melegítő felsőt vagy pulóvert kíván. A szabadtéri munkákhoz és tevékenységekhez válasszon cipzáras pulóvert. A kapucni melegen tartja a fejét, ha felerősödik a szél, az állógallér pedig segít megelőzni a torokfájást a kertben vagy az erdőben töltött nap után. A legtöbb melegítő felső, pulóver és mellény mikropolárból készül. Ennél az anyagnál az egyes szálak között vékony légréteg található, ami javítja a ruhadarab szigetelő tulajdonságait. Véd a hideg ellen, miközben légáteresztő marad.

 

Védelem eső és szél ellen

A napos őszi napokon végzett szabadtéri tevékenységekhez elegendő lehet egy póló és egy meleg felső. Napnyugta után, amikor a hőmérséklet csökken, jó ötlet, ha szükség esetén egy bélelt mellényt tartunk készenlétben, amelyet plusz rétegként viselhetünk. Felhős, szeles és esős napokon a softshell kabát megbízható választás. A softshell ruházat előnye, hogy légáteresztő, szélálló, rugalmas és nem korlátozza a mozgást. A softshell ruházat nedvességállóságát növeli a felület membránnal való kezelése, bár ez némileg korlátozza a szellőzést.

 

Deréktól lefelé

A klasszikus munkanadrágok, pántokkal vagy anélkül, felbecsülhetetlen értékűek a kertészkedés során. Általában praktikus zsebekkel és szerszámtárolókkal rendelkeznek, így minden kéznél van, amire szüksége van. A kényelmesebb térdelőmunkához válasszon megerősített térdvédőkkel ellátott modelleket vagy gél térdvédőkhöz való térdzsebekkel ellátott nadrágokat. A CERVA levehető szárú modelleket is kínál, amelyek könnyen rövidnadrággá alakíthatók.

 

Megfelelő lábbeli

Az építkezés során számos rejtett veszélyre kell felkészülni, és ezek ellen a legjobb védelmet egy erős munkacipő jelenti. Mindenképpen érdemes beruházni egy jó minőségű, megerősített lábujjakkal és szúrásálló talppal rendelkező bakancsba, hogy megvédje a lábát a leeső ágaktól, kövektől és egyéb éles tárgyaktól

 

Kézvédelem

A kézvédelem fontosságát gyakran alábecsülik, pedig a kesztyű nemcsak a sérülések, hanem a talajban lévő szennyeződések és baktériumok ellen is védelmet nyújt. Hideg napokon pedig melegen tartják a kezet. A megfelelő méret kiválasztása kulcsfontosságú az optimális védelemhez. A túl nagy kesztyűk ronthatják a kézügyességet, míg a túl kicsi kesztyűk korlátozzák a mozgást, és nem védik megfelelően a csuklót. A varrat nélküli mártott kesztyűk átfogó védőfunkciójuknak, jó tapadásuknak és csúszásmentességüknek köszönhetően a legkülönfélébb feladatokra alkalmasak.

 

A Cerva termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!