Hogyan még energiatakarékossá tenni a háztetőt?

Sokan még mindig nem ismerik fel, hogy a tető milyen fontos szerepet játszik az energiahatékonyságban, pedig a házak legnagyobb hővesztése a tetőn keresztül történik. A tető felújításakor nemcsak az esztétikai szempontokat kell figyelembe vennünk, hanem a tető funkcionalitását is, otthonunk hosszú távú védelmét. A szigorúbb hővédelmi előírások arra kényszerítenek minket, hogy korszerűsítsük tetőinket, és fenntarthatóbb megoldásokat válasszunk, hogy csökkentsük saját költségeinket, a nyári hűtéstől a téli fűtésszámlákig. Olvassa el a cikket, melyből megtudhatja hogyan lehet tetője hosszú távon tartós és költséghatékony.

 

Energiahatékony háztető

Az egekbe szökő energiaárak és az éghajlatváltozás miatt az épületek energiahatékony felújítása elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy az új épületeknek hamarosan “közel nulla” energiaigényűnek kell megépülniük az energiamegtakarítás maximalizálása érdekében. Az energiahatékony tetőmegoldások megkönnyítik a háztulajdonosok életét, mind a költséghatékonyság, mind a fenntarthatóság szempontjából, ha a megfelelő rendszerelemeket használják.

Az energiahatékonyság mindenekelőtt a szarufák feletti szigeteléssel, hővisszaverő alátéttel, jó szellőzéssel és fényvisszaverő tetőcserepekkel maximalizálható. A szakszerűen beépített légréteg képes elvezetni a hőt, ami nyáron kedvezően hat a felmelegedett tetőcserepekre. Ez azt jelenti, hogy kevesebb energiára van szükség a ház hőmérsékletének optimalizálásához, és a légkondicionáló berendezéseket sem kell olyan gyakran használni.

A sötét színű tetőcserepek választása többé nem jelent akadályt, ha a hővisszaverő változat mellett dönt. A hővisszaverő technológiával ellátott tetőcserép felülete olyan pigmentet tartalmaz, amely csökkenti a termék abszorpciós képességét, így az kevésbé jól nyeli el a nap infravörös sugarait, és a tetőtérben nyáron 5-10 fokkal csökken a hőmérséklet. Megfelelő szellőzéssel kombinálva a szigetelés külső és belső oldala közötti hőmérséklet-különbség csökken, ami csökkenti az épület belső hőmérsékletét és jelentősen mérsékli az energiafogyasztást.

 

Az energiatakarékos tető előnyei:

  • Növeli az épületek időjárásvédelmét
  • Csökkenti az épület fűtési igényét télen és hűtési költségeit nyáron
  • Csökkenti az ingatlan idő előtti öregedését
  • Növeli az ingatlan értékét

 

Teljes körű megoldás

Hogyan érhető el hosszú távú energiahatékonyság? A Bramac rendszercsomagjaival akár 15 év garanciát is kaphat a teljes tetőre, ClimaRoof csomagokkal pedig maximalizálhatja ingatlana energiahatékonyságát. A tetőrendszerek átfogó védelmet nyújtanak az otthon számára, az Ön igényeinek megfelelő rendszerelemekkel és tető tartozékokkal, valamint korszerű szigeteléssel fenntarthatóbb és költséghatékonyabb otthont teremthet.

A tetőcserepekre adott 30 éves csereérték-garancia mellett a rendszercsomagjok 5, 10 vagy akár 15 éves garanciát is kínálnak a teljes tetőre.

Clima tetőcsomagok 4 változatban állnak rendelkezésre, hogy tökéletes megoldást nyújtsanak otthona energiahatékonyságának javítására: Clima Star, Clima Star Pro, Clima Energy és Clima Energy Pro.

A Bramac termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!