Hogyan tömítsünk kádak és lefolyók környékét

Hogyan tömítsünk kádak és lefolyók környékét

Hogyan tömítsünk kádak és lefolyók környékét

Annak ellenére hogy számos tisztítószer kapható a szilikonos felületek karbantartásához, a leghatékonyabb  és legesztétikusabb módja a szilikon tömítők rendszeres cseréje. Kivitelezés nem igényel speciális szerszámokat, vagy szakértelmet, elvégezheti Ön is.

Válassza ki a szilikont

Konyhai és vizes helységek tömítéséhez, használjon un. szaniter szilikonokat,  melyek tartósan ellenállnak a gombásodásnak. Kerámia felület és acél kád esetén használhatja a hagyományos ecetsavas termékeket, de akryl, horganyzott és PVC felületekhez kizárólag neutrális szilikont.

Felület előkészítés:

♦ Először távolítsunk el minden gombával szennyezett felületet, éles késsel vagy eszközzel (lásd 1. kép) Ez legtöbbször nem nehéz, a szilikonok gyakran meglazulnak az ilyen felületeken (lásd 2.kép)
♦ Amennyiben a tömítőanyag nem távolítható el mechanikusan a felületek sérülése nélkül, használjon Soudal Szilikon eltávolítót, az anyag fellazításához (lásd 3.kép).
♦ Miután eltávolítottuk a szilikont a hézagokból, óvatosan távolítsunk el minden port vagy egyéb szennyeződést a felületről, mosószeres vízzel ( egyéb kemikáliák  használatát kerüljük el, mert megmarhatját a felületeket)
♦ Következő lépésben a kapcsolódó felületek megóvása miatt maszkoljuk a tömítendő terület környezetét, melyet  azonnal eltávolíhat (lásd 4.kép).
♦ A szilikon felhordása előtt  töltsük meg a kádat félig meleg vízzel. Háttérkitöltő anyaggal, töltsük ki mélységben és szélességben a hézagot. Így a felület alkalmas arra, hogy a későbbiek folyamán a tömítés ne mozduljon el a kád használata közben.

Szilikonozás

♦ Vigye fel a szilikont kis többlettel kartus kinyomó eszközzel a résekbe (lásd 5.kép-6.kép)
♦ Dolgozza el a felületet a bőrösödés előtt ( 3-5 perc) mosószeres, szappanos,  spatulával (lásd 7.kép) Eldolgozás közben óvja a felületet a portól, gombától és víztől.
♦ Eldolgozás után azonnal húzza le a maszkoló szalagot fínom mozdulattal, majd várjon amig a szilikon teljes keresztmetszetében kiköt.
♦ A munka végeztével az eredmény kielégítő lesz (lásd 8.kép)

Soudal termékeket keresse barkácsáruházainkban és tüzéptelepeinken!