Homlokzati szilikon vakolat

A termék jellemzői:

 • vékony vakolat,
 • gyárilag előkevert,
 • vízzel történő hígítás lehetséges,
 • szilikongyanta kötőanyagot tartalmaz,
 • kvarc töltőanyag (1,5 mm, 2,5 mm), spachtel (karcolt),
 • kvarc töltőanyag (2 mm), szerkezet (gördülő részecskék),
 • UV-sugárzásnak ellenálló pigmenteket és a tulajdonságok javítására szolgáló adalékanyagokat,
 • vödrökbe csomagolva,
 • amely a VARIO színskála színeiben kapható,
 • kiemelkedően jó páraáteresztő képességű bevonatot biztosít, amely hatékonyan tisztítható,
 • 27 év színgaranciával.

 

A SILICON vakolat alkalmas régi és új épületek külső és belső falainak diszítésére, valamint ásványgyapotot használó hőszigetelő rendszerek fedővakolatának elkészítésére.

 

Az aljzatnak por- és szennyeződésmentesnek kell lennie, és a teljes rétegvastagságnak száraznak kell lennie. Vakolt felület és betonfal esetén az aljzatnak teherbírónak, valamint mozgás- és zsugorodásmentesnek kell lennie. A felületet el kell simítani vagy ki kell tölteni. Az elvesztett, sérült rétegeket és festékmaradványokat távolítsa el, majd az alapozó felhordása előtt javítsa ki a felületi hibákat. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a kijavított részek a meglévő felülettel azonos szerkezetűek legyenek. A vakolat nem használható, ha a szerkezet várhatóan hosszú ideig ki lesz téve a nedvességnek.

 

Erősen nedvszívó aljzat (pl. régi vakolat, porózus beton vagy hőszigetelő alapvakolat) esetén ajánlott a PRIMER falimpregnáló szer használata az alapozó felvitele előtt. A falfelület alapozását a vakolat felhordása előtt 24 órával be kell fejezni. Ügyelni kell az alapozó egyenletes felvitelére és arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért az utólag megrendelt termékeknél, illetve a különböző töltési időpontú típusoknál kisebb színárnyalatbeli eltérések előfordulhatnak.

 

A mintaanyagokon feltüntetett színek tájékoztató jellegűek, amelyek esetében a Revco vállalja a színstabilitás biztosítását, de a színek teljes egyenértékűségét nem lehet garantálni. A felhordás megkezdése előtt egy felülethez szükséges, számítással meghatározott mennyiséget kell rendelkezésre bocsátani. Keverje össze az egyes vödrök tartalmát egy fúrógépre szerelt keverővel, és ellenőrizze a vödrök szélére nyomtatott azonosító számokat.

 

Felhordás

Vékony vakolatot simítóval egyenletesen vigyen fel a felületre, majd dörzsölje át. A dörzsölést körkörös mozdulatokkal végezze. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsemérethez kell igazítani, hogy a szerkezeti különbségek ne fordulhassanak elő a túlzott vagy nem megfelelő anyagmennyiség miatt. Mindig távolítsa el a műanyag simítón megjelenő felesleges anyagot. Ne végezze a simítási műveletet hosszú ideig, hogy az anyag ne szürküljön el. Ügyeljen arra, hogy a vékony vakolat felhordása megszakítás nélkül történjen, mert az anyag megkötése hosszú várakozási idő után kezdődik, és csökken a részek összemosódásának lehetősége. A szélek mentén alakítson ki munkahézagokat. Ne alkalmazza az anyagokat szélsőséges időjárási körülmények között, például erős napsütésben, esőzéskor, fagypont alatti hőmérsékleten és erős szélben, mert ezek a körülmények a száradási és felhordási időszak alatt repedésekhez vezethetnek.

 

Az anyagot a szárítási időszak alatt óvja a közvetlen napsütéstől, huzattól, fagyástól, fröccsenő esőtől, 30 °C feletti hőmérséklettől. Használat után azonnal tisztítsa meg a szerszámokat, keverőedényt, mert az anyag száradása után csak mechanikus tisztítással lehetséges. Ügyeljen arra, hogy elkerülje a bőrrel vagy szemmel való érintkezést, és ha mégis előfordulna ilyen baleset, akkor bő vízzel mossa le, és szükség esetén forduljon orvoshoz.

A Revco termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!