Husqvarna – a legmagasabb minőség a faápolási szakemberek számára

A svéd Husqvarna cég motoros berendezéseket gyárt a faápoláshoz, erdészethez és kertépítéshez. A gyökerek 1689-ig nyúlnak vissza így ez azt jelenti, hogy több mint 325 évnyi tapasztalattal rendelkeznek! Ez tükröződik a Husqvarna termékek kompromisszumok nélküli minőségében, egyszerű használatában és csúcsteljesítményében. 2020 októberétől a Freeworker felveszi a kiváló minőségű akkumulátoros vagy benzinmotoros láncfűrészeket, sövénynyírókat és rúdfűrészeket. A fagondozási ágazat partnereként a Freeworker kibővíti termékkínálatát ezzel az elemi területtel.

 

A Husqvarna eredete

Minden a svédországi Jönköping város közelében kezdődött, amely Småland tartományban található. Ott található a kis falu, Huskvarna, amely ma Jönköping része. A név szó szerint azt jelenti, hogy „ház a malom mellett”. Itt alapította meg II. Gusztáv király 1689-ben a „Jönköpings Gevärsfaktori” nevű céget, amely kezdetben muskétákat gyártott. Akkor még senki sem sejtette, hogy évszázadokkal később az erdészeti és kertészeti berendezések terén az egyik piacvezető céggé válik.

 

A motorkerékpároktól a láncfűrészekig

1872-ben a varrógépek és öntöttvas háztartási gépek gyártásával bővült. A svédek 1896-tól gyártották az első kerékpárokat, 1903-tól pedig motorkerékpárokat. Végül 1918-ban az első fűnyírókkal kezdődött a kertészeti eszközökre való összpontosítás. A Husqvarna 1959 óta gyárt láncfűrészeket.

Történelem során a márka folyamatosan fejlődött. A svédek hűek maradtak alapelveikhez: innovatív, kiváló minőségű termékek kifejlesztése és gyártása a vásárlói igényeknek megfelelően. Ma a Husqvarna teljes mértékben a faápoláshoz, erdészethez, kertészethez és kertépítéshez használt, kiváló minőségű motoros szerszámok gyártására összpontosít.

 

Husqvarna láncfűrészek a faápoláshoz

Az erős teljesítmény mellett a láncfűrészeknél a hangsúly a tartós konstrukción és a nagyfokú biztonságon van. A felhasználóbarát kialakítás emellett csökkenti a test megterhelését és hatékony munkavégzést tesz lehetővé. A hatékony, tehetetlenségi fékkel működtetett láncfék még nagyobb biztonságot nyújt a professzionális munkavégzés során.

 

Husqvarna láncfűrészek a faápoláshoz

Husqvarna akkumulátor sorozat

 • A tartós, nagy teljesítményű Li-Ion akkumulátornak köszönhetően az akkumulátoros sorozat ugyanolyan megbízhatóan működik, mint a benzinüzemű készülékek – miközben védik a környezetet.
 • A kefe nélküli, alacsony fordulatszám mellett nagy, egyenletes nyomatékkal rendelkező villanymotorok még a professzionális faápolási környezetben végzett igényes feladatokra is alkalmasak.
 • Emellett az akkumulátoros láncfűrészek magas szintű biztonságot nyújtanak. Aktívan be kell őket kapcsolni, és a láncfék aktiválásakor 30 percig készenléti üzemmódban maradnak.
 • Az aktív akkumulátorhűtés hosszabb élettartamot biztosít. A savE™ rendszernek köszönhetően a készülékek üzemideje maximalizálható.
 • Az oldalsó elemtartó biztosítja az akkumulátor védelmét a szennyeződésektől és az időjárási körülményektől, különösen a professzionális használat során.
 • A Husqvarna akkumulátorok az akkusorozat valamennyi készülékéhez használhatók és cserélhetők.

 

Husqvarna benzinmotoros fűrészek

 • Az AutoTune™-nak köszönhetően a motor mindig optimális teljesítményen működik, mivel a működés automatikusan szabályozódik a hőmérséklet, az üzemanyag, a tengerszint feletti magasság stb. függvényében.
 • A szabadalmaztatott X-Torq® motortechnológia csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a kipufogógázok kibocsátását, mivel a tiszta levegőt használja a kipufogógázok elvezetésére.
 • Az Air Injection™ centrifugális légtisztító rendszer csökkenti a kopást és hosszabb üzemidőt biztosít a szűrőtisztítások között.
 • A LowVib® csillapítók a láncfűrész rezgésének csökkentésével tehermentesítik a karokat.
 • A SmartStart® akár 40%-kal csökkenti az indítókábel ellenállását, így a motor alacsony fordulatszámon is beindul.