Baumit MosaikTop kiemelkedő megjelenése

BAUMIT – Külső vakolás, homlokzatok, szigetelés és belső festékek

A Baumit szállította az időjárásálló vakolati megoldást, hogy egy nagyméretű, magánlakás lenyűgöző új külsőt kapjon.

 

A projekt során a Kent állambeli Hildenborough-ban található önálló ingatlan lett az első az Egyesült Királyságban, amelyet Baumit MosaikTop, egy kiváló minőségű, akril alapú vakolattal láttak el, amely kivételes időjárás- és vízállóságot tartalmaz. Az épület fröccsenési zónájánál és lábazati részén való használatra tervezett Baumit MosaikTopból 50 kádnyi mennyiséget vittek fel a 400 m2-es, kétszintes épület külső, felső falaira. Az elkészült vakolat nemcsak az épület esztétikáját emelte új szintre, hanem a rendszer víztaszító és ütésálló tulajdonságai biztosítják, hogy a megjelenés időjárástól függetlenül megmaradjon.

 

Vakolás céges oldalról

A vakolással foglalkozó Munday Finishes cég végezte a vakolást, amely 2019 júliusában kezdődött. Az ügyfélnek „tökéletes kivitelre” volt szüksége a ház téglafalazott homlokzatának cseréjéhez. A Baumit MosaikTop ideális megoldásnak tűnt, különösen azért, mert az ingatlan egy erdőterülettel határos, ami növeli a külső falakon a nedvesség és a beázás okozta algásodás kockázatát. A beépítéshez az otthon legfelső szintjét cementlapra burkolták, majd alapréteget és hálót vittek fel. Ezután került rá a Baumit MosaikTop színes márványkő burkolat.

 

Marc Munday, a Munday Finishes munkatársa elmondta:

„A Baumit MosaikTop felülmúlta a várakozásokat. Ez a legkeményebb termék, amit egy háztulajdonos külső falon alkalmazhat. Az ügyfél teljesen el volt ragadtatva az új kinézetű otthonától. Lehet, hogy a hildenborough-i ingatlan volt az első, amely nagyszabású MosaikTopot kapott, de a reakciók alapján ítélve biztosan nem ez lesz az utolsó”.”

 

Az ingatlan elegáns, modern esztétikáját a fehér színű Baumit SilikonTop beépítése tette teljessé az otthon külső alsó falain. A fedőrétegű vakolat ideális az időjárási vagy zord körülményeknek kitett vagy nagy forgalmú, érzékeny területekre. Nagymértékben víztaszító és vízáteresztő, így ideális felület a brit időjárással való megbirkózáshoz.

A Baumit vakolati megoldásai nemcsak vonzó és tartós külső burkolatok kialakítását segítik elő, hanem a fenntarthatóság szempontjából is magas pontszámot érnek el. A termékek öntisztuló tulajdonságai miatt nincs szükség rendszeres külső karbantartásra, miközben alkalmazásuk minimális helyszíni anyaghulladékot eredményez.

A Hildenborough felújítása 2019 szeptemberében fejeződött be. Átalakította az impozáns otthon homlokzatát, hogy növelje annak kívánatosságát, miközben hosszú távú időjárásállóságát biztosította.