Így távolítsa el ill. hasznosítsa a lehullott leveleket

Így távolítsa el ill. hasznosítsa a lehullott leveleket

Így távolítsa el ill. hasznosítsa a lehullott leveleket

A lomb és különösen az őszi lomb igazán szemet gyönyörködtető. Az AL-KO Gardentech hasznos tanácsokat ad, miért kell a leveleket bizonyos helyeken eltávolítani és hogyan lehet ezt később hasznosítani.

Az avart kötelező itt eltávolítani

Esős,őszi időben a csúszásveszély miatt a járdákat rendszeresen meg kell tisztítani a levelektől. Ez alapvetően a ház- és telektulajdonos dolga. Nem számít, a levél melyik fáról esett le. A járda az Ön felelőssége!

 

Az avart itt kellene eltávolítani

Távolítsa el a leveleket a fűről, hogy egy egészséges fűfelületet biztosítson.A vastag, nedves avar alatt nem csak a gombák és a mohák fejlődnek, hanem az oxigénhiány miatt a fű elkezd rohadni. Így tavasszal a szép fű helyett sárga foltokat pillanthat meg.Azonban  néhány levelet minden gond nélkül ott hagyhat.

 

1.Gyakorlati lépés: Így távolítsa el az avart

Gereblyével kisebb felületet gyorsan és hatékonyan meg lehet szabadítani az avartól. Minél nagyobb a terület, annál fárasztóbb kézzel a leveleket összegereblyézni. Segítséget jelent azonban a lombfúvó és lombszívó. Sőt a  modern készülékek, mint a solo by AL-KO 442 benzines lombszívó vagy az AL-KO LB 36 Li akkus lombszívó, mindkét funkciót egyesítik. A leveleket összehordja egy helyre és végül időveszteség nélül beszívja azokat.Extra tipp: Fölösleges utat úgy spórolhat meg, ha a leveleket egy ponyvára vagy kendőre gyűjti össze. A négy sarkát hajtsa össze , így nagyobb mennyiségű levelet tud egyszerre szállítani.

2.Gyakorlati lépés: Így hasznosítsa az avart

Aki nem akarja a leveleket eltávolítani, hanem előnyösen hasznosítani szeretné, különböző lehetőségei vannak.  A sündisznók és a békák örülnek a menedéket adó téli szállásnak. Néhány növény, a virágágyások és a bokrok a hideg hónapok alatt hasznot  húzhatnak a meleg avarrétegből.  A felaprított levelek ideálisak a komposztáláshoz. A legjobban bomlik le a tápanyagszegény őszi lomb a frissen nyírt fűvel egyesítve. Aki nyírja a füvet, miközben egy vékony avar réteg fekszik rajta, elsőosztályú anyagot kap a saját természetes trágyájához.

Az avar eltávolításhoz  továbbá minden más kerti feladathoz hasznos gépeket talál barkácsáruházainkban és tüzéptelepeinken.