10 különleges csináld magad polc

10 különleges csináld magad polc

10 különleges csináld magad polc

Ha nem is vagy az a típus, aki egy lakásfelújítás alatt mindent a saját két keze munkájával végezne el, attól még egy-egy kisebb projektbe érdemes neked is belevágnod. Az ugyanis szuper érzés, ha olyan tárgy is van a lakásban, amit te magad készítettél. Ezúttal néhány saját készítésű polcot ajánlunk figyelmedbe!

 

  • Pegboard

Ha nagy kihasználatlan falfelületed van, és sok apró kincsed, akkor ez a pegboard polcrendszer neked való. Az óriási faburkolat melegséget ad a szobának, és másik nagy előnye, hogy nagyon jól variálható. Akár hetente átrendezheted rajta a dolgaidat.

  • Hexagon

Elsőre talán furcsának tűnik, de ez a hatszög alakú polc pálcikákból készül. Olyanokból, amilyeneket a jégkrémekhez használnak. Fűrészre így nem is lesz szükséged, ragasztópisztolyra annál inkább. Bár könyvek tárolására nem alkalmas, de a csetresek, kisebb növények jól mutatnak benne.

  • A-vonalak

Leginkább egy minimalista stílusú lakásban mutat jól ez a letisztult polcrendszer, aminek a tartó elemei létrákra emlékeztetnek.

  • Kötélpolc

Látványos, vintage lakásba könnyedén beilleszthető ez a kötélen függő polc. Elkészítése sem bonyolult, főleg ahhoz képest, hogy mennyire szemrevaló lesz az eredmény.

  • Rézcsövek

Ebben az esetben nem függesztve vannak a polcok, hanem alátámasztva. Itt éppen rézcsövekkel, amelyek többféle stílusú lakásban is nagyon jól mutatnak. Rézcsövet egyébként könnyedén beszerezhetsz műszaki boltokban.

  • Körpolc

Ez a kör alakú polc rendkívül látványos, apró tárgyak számára kifejezetten ideális. Gyerekszobába is jó választás lehet. Az alapja egyébként 3 darab nagyobb méretű varróráma.

  • Dobozok

Ez a polc olyan, mintha kisebb dobozok lennének a falra erősítve. Illetve nem csak olyan, ezek valójában kisebb tárolók, amelyek elsősorban nem falra függesztve lettek kitalálva. Ilyen kis ládákat persze mi magunk is készíthetünk.

  • Raklap

Ezek a rusztikus stílusú polcok raklap újrahasznosításából készültek. Kiválóan alkalmasak fényképek, újságok, könyvek, vékonyabb tárgyak tárolására. Vagyis nagyon jól fel lehet öltöztetni kincsekkel.

  • Tetrisz

Szórakoztató projekt, de tárolásra nem kifejezetten alkalmas. Ez is inkább dísz, ami jól mutat gyerekszobában vagy akár kockanappalikban.

Forrás: Life.hu

Barkácsáruházainkban óriási választékban kínálunk kéziszerszámokat és barkácsgépeket!