Kaputelefon rendszer telepítése

Akár lakásban vagy családi házban lakik, az első dolog, amivel vendége szembesül az a kaputelefon vagy csengő. A Legrand termékportfóliójában az első kaputelefon megoldások itthon a 2000-es évek elején jelentek meg.

 

Hogyan működik egy kaputelefon-rendszer?

A kaputelefon rendszer lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy a bejárati ajtónál kommunikáljanak a látogatókkal anélkül, hogy ki kellene nyitniuk azt. A kaputelefon rendszerek általában két fő részből állnak: egy kamerával és mikrofonnal ellátott kültéri egységből, valamint egy hangszóróval és kijelzővel ellátott beltéri egységből. Amikor egy látogató megnyomja a kültéri egység csengőjét, a lakástulajdonos a beltéri egységen keresztül kap értesítést. Ezután a kijelzőn és a mikrofonon keresztül láthatja a látogatót, és beszélhet vele.

 

A kaputelefonok több szempontból is különböznek a hagyományos csengőktől. Először is, videofelügyeletet biztosítanak, így a háztulajdonosok láthatják, hogy ki áll az ajtóban, mielőtt eldöntenék, hogy kinyissák-e a kaput. Ez a hozzáadott biztonsági funkció elriasztja a potenciális betolakodókat, és biztonságérzetet ad a háztulajdonosoknak. Másodszor, a kaputelefonok gyakran rendelkeznek távoli hozzáférési funkciókkal, így a háztulajdonosok akkor is kommunikálhatnak a látogatókkal, amikor nincsenek otthon. Ez különösen hasznos lehet azon lakástulajdonosok számára, akik gyakran utaznak, vagy távollétükben is szeretnék felügyelni a bejárati ajtót.

 

Kaputelefon rendszerek

Bár a társasházak már évtizedek óta rendelkeznek kaputelefonnal, a legtöbb magánlakásban még mindig a hagyományos csengőt használják. A hagyományos csengő egyik fő hátránya a biztonsági funkciók hiánya: Nem tudhatja, hogy ki áll az ajtóban, amíg ki nem nyitja az ajtót. 

 

Kaputelefon az intelligens otthonban

Az intelligens kaputelefon integrálható más intelligens otthoni eszközökkel, például intelligens zárakkal és biztonsági kamerákkal, így a lakástulajdonosok bárhonnan irányíthatják az otthonukba való bejutást, és felügyelhetik a bejárati ajtót vagy a kaput. Ez az integráció növelheti az okosotthon általános funkcionalitását és biztonságát.

 

Egyes kaputelefonok további biztonsági funkciókat is kínálnak, például mozgásérzékelést. A mozgásérzékelés lehetővé teszi, hogy a kaputelefon figyelmeztesse a lakástulajdonosokat, ha valaki közeledik a bejárati ajtóhoz, még akkor is, ha nem nyomja meg a csengőt. Ez a funkció a Netatmo videó kapucsengővel valósítható meg.

 

Kaputelefon megoldások

Vezetékes és vezeték nélküli kaputelefonok közül választhat. Az Ön igényeitől függően érdemes megfontolni, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb az Ön otthonához.

 

A vezetékes kaputelefonok előnyei:

 • Jobb hangminőség
 • Biztonság

 

A vezetékes megoldások hátrányai:

 • Korlátozott mobilitás
 • A telepítés bonyolultsága és költsége

 

A vezeték nélküli megoldások előnyei:

 • A vezeték nélküli kaputelefonok nagyobb mobilitást biztosítanak, mivel nem igényelnek fizikai kapcsolatot az eszközök között
 • Rugalmasság
 • Alacsonyabb költség

 

A vezeték nélküli kaputelefonok hátrányai:

 • A vezeték nélküli kaputelefonok érzékenyek lehetnek más elektronikus eszközök által okozott interferenciára
 • Korlátozott hatótávolság
 • Biztonsági kockázatok
 • Az akkumulátor élettartama és töltés

 

A Legrand intercom megoldásai

A Legrand kaputelefon készletei egy- és többlakásos kaputelefon-rendszereket egyaránt kínálnakk. Igényeinknek megfelelően választhatjuk ki az alapfelszerelést, és a kiegészítőket is. Mivel minden készlet számos tartozékkal bővíthető, így személyre szabható, akár egy többszintes intercom rendszer is kialakítható egy ikerház számára.

 

Legrand alapkészletek

A Basic 3 vezetékes audio- és 4 vezetékes video kaputelefon-készleteket az egylakásos családi házak megoldásaihoz tervezték. A „Basic set” kiegészíthető egy további video- és audió kaputelefon állomással (és kaputelefon állomás tartóval a 30°-os szereléshez), egy megfigyelő kamerával, és akár 4 beltéri egységgel is bővíthető.

 

Legrand EASY készletek

A 2-vezetékes EASY-készleteket kifejezetten a könnyű telepítés és kábelezés szem előtt tartásával tervezték. A készlet egyetlen család számára biztosít hozzáférést és kommunikációt, de további elemekkel 2 egységből álló telepítést hozhat létre több kapu panellel és beltéri egységgel.

 

A beltéri egységek érintőképernyős és nyomógombos kivitelben is kaphatók. Mivel a beltéri egységek egymással kompatibilisek, lehetőség van különböző típusú kiegészítő egységek beszerzésére.

 

A beltéri egység lehetővé teszi továbbá a kaputáblák és a kameraképek megjelenítését, az ajtók és kapuk nyitását (legfeljebb két elektromos zárral) és a világítás kapcsolását. A beltéri egység kaputelefonként is működhet, és lehetővé teszi a lakáson belüli beltéri egységek közötti hangkommunikációt. Az érintőképernyős megoldással eseménynaplókat és üzeneteket is rögzíthetünk

 

Btcino professzionális készletek

A Profi szettek a 2 vezetékes SCS busz technológiát használják. A kommunikációhoz és a tápellátáshoz 2 sodrott érpáras, 0,5 mm2 vagy nagyobb méretű kábelre van szükség. Rugalmasan bővíthetők és kompatibilisek a Btcino rendszer más komponenseivel.

 

A professzionális készletek fő terméke a CLASSE 300EOS.

Közvetlen hozzáférés az Amazon Alexa szolgáltatásaihoz

MyHOME központként és helyi Smart Home kijelzőként is funkcionál

A kaputelefon funkciók távvezérlése (hívások fogadása, zárak nyitása, ajtókamera aktiválása, eseménynapló megjelenítése, csatlakoztatott végrehajtó elemek aktiválása) a HOME + SECURITY alkalmazáson keresztül.

A „Netatmo Security” érzékelők jelzéseinek, riasztásainak és kameraképeinek figyelése szintén lehetséges az alkalmazáson keresztül.

 

Legrand Netatmo intelligens kamerás kaputelefonok

A Legrand Netatmo PRO termékcsalád intelligens kaputelefonokat is tartalmaz.

Az egységek közötti kommunikáció Wi-Fi alapú. A kapucsengő az okostelefonunkon és a házba telepített kapucsengőnkön is csörög, akár okostelefonon keresztül is válaszolhatunk rá, még akkor is, ha nem vagyunk otthon.

A Legrand termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!